1 hónapnál régebbi cikk

Igazi zenei csemegét kínált a Székesfehérvári Aranybulla Művészeti Napok zárónapja
·Programokkoncert·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Igazi zenei csemegét kínált a Székesfehérvári Aranybulla Művészeti Napok zárónapja
·Programokkoncert·Utolsó frissítés: undefined

Vasárnap elsőként a Danubia Ütőegyüttes adott koncertet, majd Sárközy Lajos és csapata lépett színpadra.

Különböző népek zenéi csendültek fel az Öreghegyi Közösségi Ház udvarán vasárnap este. Az Aranybulla Művészeti Napok zárónapjának első fellépője a Danubia Ütőegyüttes volt, akik Világverő című műsorukat hozták most el a fehérváriaknak. A 2020-ban alakult formáció célja, hogy minél több műfajba adjanak betekintést a közönségnek, repertoárjukban megtalálható egyebek mellett dél-amerikai szamba, amerikai ragtime-ok, valamint filmzenék is.

A kamaraegyüttes anyazenekara a Danubia Zenekar, ahol szimfonikus zenekari zenészként rengeteg tapasztalatra tettek szert a muzsikusok. Mindannyian szívesen dolgoznak együtt a zenekar berkein kívül is, és mivel az ütőhangszeres irodalom kimeríthetetlen forrásként rendelkezésükre áll, nagy örömmel vágtak bele a közös munkába. 

Az ütőegyüttest követően Sárközy Lajos és csapata örvendeztette meg dallamaival a komolyzene kedvelőit. A koncerten a klasszikusok mellett felcsendült magyar cigányzene, jazz, opera és musical részletek is.

„A dalainkkal a magyarságunkat szeretnénk megmutatni, illetve azt, hogy a cigány és a magyar kultúra mennyire fonódott össze az évek alatt. A klasszikus darabok a mi stílusunkra vannak áthangszerelve” – mondta el a zenekar vezetője.

Az együttes vezetője elárulta, a jövőben nem titkolt céljuk, hogy ne csak itthon játszanak, hanem a külföldiekkel is megismertessék a magyar cigányzenét.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek