Közel állt a bravúrhoz a fehérvári hokisokkal teli jégkorong-válogatott
Fehérvár Médiacentrum fotója
MJSZ/Vörös Dávid
Közel állt a bravúrhoz a fehérvári hokisokkal teli jégkorong-válogatott

A pozsonyi olimpiai selejtezőtorna nyitányán a lőtt gólokon kívül semmiben sem volt gyengébb nemzeti csapatunk a kazahoknál, némi szerencsével elkaphatta volna őket.

Jól hokizott, közel állt a bravúrhoz a stabil A-csoportos Kazahsztán ellen a pozsonyi olimpiai kvalifikációs tornán a magyar jégkorong-válogatott, azonban a nagyobb rutin és a több klasszis villanás a rivális javára döntött a véghajráig nyitott találkozón.

Kazahsztán 5-2-re nyert a Hydro Fehérvár AV19 hat hokisát is felvonultató magyar egylet ellen. A két gólunkat a legfiatalabb, a 16 éves (!) Szongoth Domán és legidősebb, a 36 esztendős Sofron István szerezte.

A Volánból ezúttal Kiss Roland, Bartalis, Erdély, Sebők, Terbócs és Ambrus Gergő volt ott a jégen, Horváth Dominik és Mihály Ákos kimaradt a meccskeretből, Hári és Stipsicz pedig a múlt héten döntött úgy, hogy nem vesz részt ezen a tornán.

A fehérváriak ezúttal is kulcsszerepet vállaltak a gólokból: Erdély, Terbócs és Ambrus neve mellé 1-1 gólpassz került.

Összességében a magyar válogatott részéről a jobb helyzetkihasználás hiányzott az igazán komoly bravúrhoz, mindazonáltal a jövő tavaszi A-csoportos vb-re remek felkészülés és erőfelmérő ez a meccs, sőt, mind a három, hiszen az ellenfelek mindegyike az elit vb mezőnyéhez tartoznak.

Folytatás pénteken 18.00 órakor a házigazda, NHL-es hokisok sorát felvonultató Szlovákia ellen. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek