1 hónapnál régebbi cikk

Több mint ezer elsős kezdi az új tanévet Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Több mint ezer elsős kezdi az új tanévet Fehérváron

A felújított Tóparti Gimnázium adott otthont a Városi Tanévnyitónak pénteken délután. Az idei esztendőben 1051 elsős diák kezdi meg tanulmányait Székesfehérváron.

Augusztus utolsó hetén, pénteken tartották Székesfehérvár városi tanévnyitó ünnepségét a Modern Városok Program keretében felújított Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium épületében. Az általános iskolákban 1051 kisdiák, míg a középiskolákban több mint 3500 kilencedikes diák kezdi meg tanulmányait a városban.

A 35 éves Tóparti Gimnázium jelentős oktatási intézmény a város és a régió számára, amely a felújítási munkálatok után visszaköltözött modernizált épületébe, és itt rendezték meg a 2024/2025-ös tanévet nyitó ünnepséget. Az eseményen jelen voltak Székesfehérvár országgyűlési és közgyűlési képviselői, az oktatást irányító intézmények vezetői, az iskolák igazgatói, pedagógusai, valamint a Tóparti Gimnázium tantestülete és diákjainak képviselői.

Balatoni Katalin köznevelési helyettes államtitkár kiemelte, hogy a tanévnyitók alkalmai mindig új kezdetet jelentenek, új tervek és célok megfogalmazásával. Hangsúlyozta, hogy az iskolák felújítása a jövőbe vetett hit jele, amely szorosan összefügg a közneveléssel.

"Új iskolát építeni, iskolát felújítani az a jövőbe vetett hit. Olyan mint amikor fát ültetünk, olyan mint amikor pedagógusként bemegyünk az iskolába és gyermekeket nevelünk, gyerekeket tanítunk. Magyarország kormánya elkötelezett a családok irányába és a családokhoz szorosan hozzátartozik a köznevelésünk  is. Ezért fontos, hogy ne csak épületeink, tanulóink pedagógusaink és megfelelő eszközeink is legyenek" - tette hozzá az helyettes államtitkár.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere beszédében kiemelte az iskolák felújításának fontosságát, és hangsúlyozta, hogy 2022 óta mintegy 30 milliárd forintot fordítottak a székesfehérvári iskolák felújítására. Külön köszönetet mondott a Tóparti Gimnázium alapítói és az építési munkálatok résztvevői számára.

Az ünnepséget a gimnázium diákjainak műsora követte, amely komolyzenei előadásokból, saját szerzeményekből és irodalmi alkotásokból állt.

Vizi László Tamásné igazgató a Tóparti Gimnázium történetére és fejlődésére emlékezve hangsúlyozta az iskola hagyományainak és értékeinek megőrzését, és kiemelte a felelősséget, hogy a mai diákok is hasonlóan sikeresek legyenek, mint elődeik. 

"Folytatni fogjuk a 30 évvel ezelőtt megkezdett munkát, sikeressé fogjuk tenni diákjainkat. Adjunk nekik élményeket, tetteinkkel, szavainkkal mutassunk példát, adjunk számukra olyan szellemi útravalót, amely végigkíséri életüket, hogy ők is ide írassák gyermekeiket a tópartiba" - mondta el az intézményvezető

A gimnázium diákjai egy különleges tapsjátékkal köszönték meg iskolájuk felújítását.

A Fehérvár TV összeállítása:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek