Nyílt próba és kulisszajárás lesz a Vörösmarty Színházban pénteken
Nyílt próba és kulisszajárás lesz a Vörösmarty Színházban pénteken

Szeptember 20-án, pénteken 12 órától az Úri muri előadás próbájába pillanthatnak be az érdeklődők. A színfalak mögötti bejárás 17 órakor indul.

A magyar dráma napján nyílt próbával és kulisszajárással várja a közönséget a Vörösmarty Színház, olvasható az Önkormányzati Kommunikációs Központ (ÖKK) közleményéből. A színfalak mögötti bejárás 17 órakor indul. Mindkét esemény regisztrációs linkje és a részletek megtalálhatóak az esemény közösségi oldalán.

Szeptember 21. a magyar dráma napja, ugyanis 1883-ban ezen a napon volt Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeményének ősbemutatója a Nemzeti Színházban, Paulay Ede rendezésében. A Magyar Írók Szövetsége 1984-ben kezdeményezte, hogy szeptember 21. legyen a magyar dráma napja. Ezen a napon a magyar színházak külön programokat, rendezvényeket, előadásokat szerveznek, hogy ezekkel népszerűsítsék a magyar drámát.

A Vörösmarty Színház ez alkalomból szeptember 20-án nyílt próbával és kulisszajárással várja a közönséget. Pénteken 12 órakor az évad első bemutatója, az Úri muri próbájába tekinthetnek be az érdeklődők, és megismerhetik a darab rendezőjének, Horváth Csabának az elképzelését, amelynek kiindulópontjául Móricz 1927-es regénye szolgál. Az előadásban a szöveg mellett erős hangsúlyt kapnak a fizikai színház eszközei. A nyílt próbára ezen az oldalon lehet regisztrálni: 

A kulisszajárás 17 órakor indul a Vörösmarty Színház épületében. A túra résztvevői betekintést kapnak a színház működésébe, megismerhetik az épületet és pár kulisszatitkot is megtudhatnak. Az előcsarnokból induló, kb. 45 perces bejárásra ezen a linken fogadják a regisztrációt.

Borítókép: Wikipedia
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek