Konténer kutyaházakat készít a Continest
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szeifert Richárd
Konténer kutyaházakat készít a Continest

Minőségi kutyaházakat kapnak a tél beállta előtt a rászoruló állatok. Megállapodást kötött a Közös Ügyünk az állatvédelem Alapítvány a Continesttel, amelynek értelmében a konténergyártás során keletkező szendvicspanel hulladékokból tartós és esztétikus kutyaházakat készít a cég.

Mostantól kutyaházakat készít a a Continest az állatvédő szervezetek számára. Egy, a cég és a Közös Ügyünk az állatvédelem Alapítvány között született megállapodásnak köszönhetően évente 25 kutyaház kerülhet a rászorulókhoz.

"Amikor a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítványt törvényileg létrehoztuk, akkor azt gondoltuk, hogy minden társadalmi réteghez el kell jutnunk. Nagyon örülünk, hogy a vállalkozói szektor is felfigyelt az alapítvány működésére, ezáltal már több együttműködést tudtunk létrehozni. Ez is egy fontos együttműködés, hiszen tényleg egy olyan vállalkozó és alapítvány együttműködésről beszélhetünk, ahol tényleg kifejezetten az állatmenhelyek segítése a fő cél"- mondta el Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

A Közös Ügyünk az állatvédelem Alapítvány az egyetlen állam által, törvény által létrehozott állatvédelmi alapítvány, amelynek feladata az új módszerek, új eszközök megtalálása az állatvédelemben. Az egyik legfontosabb célja a fenntartható módszerek, innovációk meglelése, amelyben a vállalati szektor van segítségére.

"A vállalatok, kkv-k, nagyvállalatok még nem folytak bele az állatvédelembe megfelelő mértékben, ebben szeretnénk segíteni. Nagyon örülünk annak, hogy rögtön egy innovációval tudjuk ezt kezdeni, egy szerethető történettel, hiszen kézzel fogható, remek minőségű, állatvédőkkel együtt kialakított paraméterekkel rendelkező kutyaházakat tudunk együtt létrehozni a Continest-tel, hiszen ők adják hozzá az alapanyagot, amely egy fenntartható módszer ráadásul, hiszen nekik ezek az alapanyagok nem kellenek, de kutyaháznak tökéletesek"- mondta el Vetter Szilvia, a Közös Ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A Continest az együttműködés keretében felajánlotta, hogy a konténergyártás során keletkező szendvicspanel hulladékokból tartós és esztétikus kutyaházakat készít. Ezek a kutyaházak több méretben készülnek el, figyelembe véve az állatvédelmi szakértők ajánlásait, hogy megfeleljenek a kutyák igényeinek.

"A Continest amúgy is a fenntarthatóságról szól. A technológiáknak köszönhetően 80%-al csökkentjük a konténerek mozgatásakor generált károsanyagkibocsátást, tehát ez nekünk mondjuk a DNS-ünk része. Ez mellett egyre többen vannak a cégnél, akiknek van saját kutyájuk, saját háziállatuk, és látjuk, hogy mire van nekik szükségük. A másik, ezzel csak formalizáltuk az eddig létező kapcsolatunkat az alapítvánnyal, tehát volt már kooperációnk. Most azt gondoltuk, hogy ennek most adunk egy keretet, amellyel ezt tényleg tovább tudjuk majd fejleszteni"-mondta el Kis-Márton Vidor, a Continest Technologies Zrt. vezérigazgatója.

A 25 kutyaház mellett a konténerek gyártásakor keletkező hulladékokat is felajánlotta a Continest az alapítvány számára. Így azokból az egyes állatvédő szervezetek maguk is készíttethetnek kutyaházakat. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek