Két nap a család körül - Nemzetközi Babahordozó Hét Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Varju Zoltán Mihály
Két nap a család körül - Nemzetközi Babahordozó Hét Székesfehérváron

A Nemzetközi Babahordozó Hét eseményeihez idén is kétnapos programsorozattal csatlakozik Székesfehérvár. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban október 18-án és 19-én érdekes előadásokkal, gyakorlati foglalkozásokkal, szakértőkkel és vásárral várja az érdeklődőket a Székesfehérvári Babahordozó Klub.

Két nap a család körül – ezzel a szlogennel csatlakozik immár 17. alkalommal Székesfehérvár a Nemzetközi Babahordozó Héthez. Október 18-án és 19-én a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban a testvérféltékenységtől a szülés utáni regeneráción át a munkába visszatérő édesanyák felkészüléséről is szó lesz.

“Ilyenkor a családokat várjuk két napig interaktív, szórakoztató előadásokkal. A családoknak lehetőségük van szolgáltatásokat igénybe venni: például van szoptatási tanácsadás, kezelések. Eszközöket próbálhatnak ki, megnézhetik, hogy a babájuknak mi a megfelelő, illetve már várandósan is pocakkötésre kerülhet sor” - mondta el Bíró-Bot Krisztina, az egyik szervező.

Ságiné Szabó Viktória, a Székesfehérvári Babahordozó Klub elnöke kiemelte, az esemény első és legfontosabb célja, a babahordozás és a kötődő nevelés népszerűsítése: “Mindenképpen célunk egy elfogadó, szerető közeget nyújtani az anyukáknak, segítséget nyúltani bármilyen kérdésben, rengeteg szakembert bevonunk és ingyenesen tudnak tanácsot adni. A kisgyereknevelés sosem csak az anyukák feladata, hanem az egész családé, erre a rendezvényre látogassanak ki az apukák és nagyszülők is és közösen vegyenek részt a programjainkon.”

A kétnapos programon minden résztvevő megtalálhatja a számára legérdekesebbet: többek között lesz ringató foglalkozás, de téma lesz a család testi-lelki egészsége, valamint a gyermeknevelés és a szülés, illetve az érdeklődőket kézműves vásárral is várják.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek