Megalakult az új városi közgyűlés Fidesz-frakciója
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Megalakult az új városi közgyűlés Fidesz-frakciója

Október 2-án megalakult az új városi közgyűlés Fidesz-frakciója. - tájékoztatta szerkesztőségünket a fehérvári Fidesz. Molnár Tamást választották frakcióvezetőnek, munkáját Östör Annamária frakcióvezető-helyettesként segíti. Mint ismert október 4-én alakul meg az új közgyűlés Fehérváron.

Székesfehérváron Cser-Palkovics András polgármester, Békési Ferencné, Brájer Éva, Deák Lajosné, Földi Zoltán, Kovács Zsoltné, Lehrner Zsolt, Mészáros Attila, Molnár Tamás, Östör Annamária, Patik Ferenc, Róth Péter, Szontaghné Kovács Erika, Viza Attila képviselők részvételével alakult meg az új városi közgyűlés Fidesz-frakciója október 2-án.

Megválasztását követően Horváth Miklós Csaba alpolgármester is a frakcióban végzi majd munkáját.- derült ki a közleményből. A képviselőcsoport tagjai Molnár Tamást választották frakcióvezetőnek, munkáját Östör Annamária frakcióvezető-helyettesként segíti.

Október negyedikén alakul meg az új közgyűlés

Ahogy arról korábban beszámoltunk az alpolgármesterek személyével kapcsolatos javaslatról, a közgyűlés munkáját segítő bizottságok számáról és a tanácsnoki portfóliókról is beszámolt Cser-Palkovics András keddi ciklusindító sajtótájékoztatóján. A polgármester elmondta, hogy az elmúlt napok egyeztetéseinek köszönhetően kialakult az új, október negyedikén megalakuló székesfehérvári képviselőtestület várható struktúrája. 

Fontos, hogy a város vezetéséhez, üzemeltetéséhez szükséges szervezeti rendszer minél előbb felálljon, ezért a képviselői eskütételek mellett lezajlottak a szükséges egyeztetések is az elmúlt napokban – emelte ki a sajtótájékoztatóján a polgármester. Így az alakuló közgyűlésen a bizottságokat, illetve a tanácsnokok személyét érintő döntések is megszülethetnek.

Cser-Palkovics András bejelentette az általa ajánlott alpolgármesterek személyét is. Döntését meghatározta, hogy ebben a kérdésben is a stabilitás híve: „Általános helyettesemnek és az önkormányzat társadalmi kapcsolatokért felelős alpolgármesterének Róth Pétert kértem fel. Arra is megkértem, hogy a 2038-as Szent István-emlékév kapcsán felmerülő teendőkben, különösen a stratégiaalkotásban vállaljon oroszlánrészt." 

Mészáros Attila felkérése kapcsán azt emelte ki Cser-Palkovics András, hogy továbbra is folytassa a rábízott ügyekben a munkát: "Mészáros Attila az elmúlt években a humán területekért és a közlekedésért volt felelős. Óriási munkabírásával, szorgalmával sokszorosan bizonyított a város közösségének és a testületnek is."

Lehrner Zsolt öt éve a sikeres banki karrierjét feladva vállalta a szolgálatot a város érdekében. Elsősorban a gazdaság bizonyos területein, valamint a városi kulturális intézmények irányításában vett részt alpolgármesterként, most ennek a munkának a folytatására kérte fel a polgármester.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az alpolgármesterek köre bővülhet egy, a szolgálatát társadalmi megbízatásban végző városvezetővel. Horváth Miklós Csaba ugyan leköszönt Dél-Öreghegy és Kisfalud képviselői posztjáról, de a polgármestertől felkérést kapott, hogy a civilszervezetekkel, a nyugdíjasközösségekkel, meghatározott sporthoz és jóléthez tartozó területekkel foglalkozzon. 

A helyi demokráciát erősítő javaslatként Székesfehérvár polgármestere arra tesz indítványt a közgyűlésnek, hogy a most kezdődő ciklusban ne három, hanem már két taggal is alakítható legyen frakció. Erre azért van szükség, hogy a Fidesz mellett a közgyűlésbe jutott ellenzéki pártok is frakciót tudjanak alakítani, és így hatékonyabban képviselhessék az őket támogató székesfehérvári polgárokat.

Cser-Palkovics András ismertette azt is, hogy lezárultak a közgyűlést alkotó pártokkal, szervezetekkel az egyeztetések, ennek megfelelően változatlanul négy bizottság működik majd a képviselő-testület mellett. 

A tanácsnoki portfóliókról is megállapodás született: a közvetlen uniós források és a környezetvédelmi tanácsnoki feladatok betöltésére a korábbi baloldali szervezeteket tömörítő Fehérvárért Közösen Egyesület, a vagyongazdálkodási, valamint a közműszolgáltatási tanácsnoki feladatok ellátására a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, a városfejlesztési tanácsnok tisztségére a VÁLASZ, a közlekedési tanácsnoki tisztségre pedig a Mi Hazánk Mozgalom tehet javaslatot. A további tanácsnoki helyeket a Fidesz tölti be.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek