Már minden harmadik idős ember használ Gondosórát
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Már minden harmadik idős ember használ Gondosórát

Az Aranybulla Könyvtárban tartottak előadást a Gondosóra programról csütörtökön. A tájékoztatót Juhász Roland államtitkár, a Gondosóráért felelős társaság ügyvezetője tartotta, az előadását követően lehetőség volt regisztrálni is a díjmentes szolgáltatásra.

A Gondosóra program volt a témája annak az előadásnak, amelyet az Aranybulla Könyvtárban tartottak csütörtökön. Juhász Roland államtitkár, a Gondosóráért felelős társaság ügyvezetője úgy fogalmazott, szerencsére már mindenki találkozhatott Magyarországon a Gondosóra program lehetőségével, ez egy 65 év felettieknek nyújtandó jóléti szolgáltatás, amelyet teljesen ingyenesen lehet igénybe venni: “Teljesen ingyenesen biztosít a kormány egy digitális jelzőkészüléket, ami 0-24 órában érhető el és bármilyen probléma esetén lehet segítséget kérni. A programnak kifejezett célja, hogy a 65 év felettieknek segítséget nyújtson ez az eszköz, tehát a saját otthonban való életet segítse, támogassa és biztonságot nyújtson az idős embereknek.”

Juhász Roland kiemelte, most már eljutottunk odáig, hogy a 65 év feletti korcsoporton belül minden harmadik ember rendelkezik gondosórával: “Egész pontosan közelítünk a 700 ezer felhasználóhoz, de még mindig van, akihez szeretnénk eljuttatni azt, hogy miért hasznos, miért fontos. 22 ezer esetben történt már konkrétan életmentés, de mindig szoktam hangsúlyozni, hogy az egyéb más esetekben is nyújtott segítséget a Gondosóra program.”

A Gondosóráért felelős társaság ügyvezetője azt is elmondta, a Gondosóra programban egy hatalmas újítást is bevezettek, egy applikációt, amely már kifejezetten a gondosóra-felhasználók segítőinek szól, akik az alkalmazáson keresztül nyomon tudják követni a készülék állapotát, és üzenetet is kapnak, ha a gondosórán vészhívásra került sor.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek