Bravúros FEHA-, papírforma MÁV Előre-győzelem és DKKA-vereség
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Várhegyi Erna
Bravúros FEHA-, papírforma MÁV Előre-győzelem és DKKA-vereség
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined

Székesfehérvár élcsapatai közül hárman is bajnoki mérkőzésen léptek pályára vasárnap délután és este. A FEHA hokisai bravúros, a MÁV Előre férfi röpisei elvárható győzelmet arattak, míg a DKKA női kosarasai sokkal esélyesebb ellenfelüket szorongatták meg idegenben.

Kiváló védekezéssel és szervezett csapatjátékkal 3-2-es győzelmet arattak jóval esélyesebb ellenfelük, a BJAHC ellen hazai pályán a FEHA19 jégkorongozói az Erste Liga 10. fordulójában. Tokaji Viktor alakulata ezzel a szép sikerrel tartja 8. helyét a tabellán, megelőzve a bajnoki címvédő Ferencvárost és a Dunaújvárost.

Az első harmadban többet támadott és megérdemelten szerzett előnyt a fehérvári együttes a 9. percben, amikor egy szépen kipasszolt támadás végén Bogesic vette be a BJAHC kapuját. Ezen kívül is több kidolgozott helyzetet és kontrát vezetett a hazai csapat, s csak a már említett Farkas kiváló védéseinek volt köszönhető, hogy nem született több találat.

A folytatásban aztán Németh Zalán révén a 26. percben megérkezett a második hazai találat, ami ráadásul egy szép lövésből született. Két perccel később emberelőnyből szépíteni tudott a fővárosi csapat: Judd Blackwater lövése kipattant, Molnár Bálint pedig azonnal behúzta a kapuba a pakkot.

A középső harmad második felében két újabb emberelőnyt is kapott Kangyal Balázs együttese, nagy nyomás nehezedett Melnichuk kapujára, de nem tudott egyenlíteni az esélyesebb BJAHC. A kivédekezett kiállítások után új erőre kapott a FEHA19 és ismét Farkas kapuson múlt, hogy nem változott az eredmény a játékrész végéig, nem nőtt újra kettőre a hazai előny.

Sajnálhatta is ezt a "kisvolán", mert a záró harmadban két perc után Tóth Richárd kínálta meg a kapust egy távoli lövéssel és a kipattanóra tökéletes ütemben érkező Ravasz Csanád egalizált. Ezt követően kitámadott a BJAHC, ráment a három pontra, ám egy kontra végén a FEHA19 szerzett ismét vezetést: egy szépen kipasszolt támadás végén Ambrus Csongor került kihagyhatatlan helyzetbe a kapu előtt. A véghajrában még egy kettős emberhátrányt is kivédekezett a fehérvári akadémiai társulat, bravúros 3 pontot szerezve.

A két csapat már ez alatt a 10 forduló alatt kétszer találkozott egymással, de most harmadszor is fog, tekintve, hogy a következő körben, október 18-án, pénteken este, 18:40-kor újra összecsapnak majd, ezúttal a BJA pályaválasztása mellett a Vasas Jégcentrumban.

Az első után a második idegenbeli mérkőzését is esélyeshez méltó magabiztossággal húzta be a férfi röplabda Extraligában a MÁV Előre Foxconn. Omar Pelillo vezetőedző alakulata Miskolcon a MEAFC-Peka Bau otthonában diadalmaskodott 3-0-ra. 

A székesfehérvári együttes az első szettben már erőt demonstrált és simán 25-15-re elvitte a játszmát. A másodikban végig tapadt a Lokira a hazai gárda, de egy pillanatra sem tudott vezetni, mert a MÁV Előre Foxconn jól menedzselte a mérkőzést.

A helyzet a záró játszmára sem sokat változott, a fehérvári alakulat csak annyit adott kj magából, amennyi a biztos győzelemhez kellett. 5-5 után ellépett 11-5-re, majd 18-10-re, s innen csak biztonsággal "bekísérte a szerelvényt a pályaudvarra", 25-18-as szettgyőzelemmel zárta le a mérkőzést, amelyen a pontkirály Redjo Koci csak az első szettben volt pályán néhány percig, mert bokasérülést szenvedett, de nélküle is simán megoldotta a házi feladatot a Loki. Remélhetőleg Kocinál nem nagy a baj és nem kell mérkőzéseket kihagynia, mert az nagy érvágás volna a kék-fehérek számára.

Ezen a meccsen Pesti bizonyult a legeredményesebb MÁV Előre játékosnak a maga 16 pontjával, de a Slaibe 13 és Bakiri 12 egysége mögött is jó teljesítmény volt. A Loki legközelebb október 19-én, szombaton 19 órakor a dobogóra is esélyes MAFC vendégel lesz Fóton a Phoenix Sportcsarnokban, de előtte még egy kemény Challenge-kupa visszavágót is le kell játszania szerdán (október 16.) 17:30-kor a horvát Medimurje Centrometal ellen. Az odavágón a MÁV Előre nagy küzdelemben nyert 3-2-re.

Nem sikerült borítania a papírformát a nemzetközi kupaszereplő TARR KSC Szekszárd vendégeként a női kosárlabda NB I/A-ban az újonc Dávid Kornél KA csapatának, mindazonáltal a szoros csatára kényszerítette a sokkal esélyesebb tolnaiakat, akik 96-84-re nyertek.

Gyakorlatilag az első negyedben dőlt el a meccs sorsa, mivel ezt a játékrészt a hazaiak 30-16-ra vitték el, végül pedig 12 egységgel győztek. Az elején kicsit megilletődött volt és szellősen védekezett a DKKA, de később alaposan összekapta magát és teljesen egyenrangú ellenfele volt a legutóbbi dobogósnak. 

Az akadémiai csapat, sőt a mezőny legjobbja a 34 VAL-lal 24 ponttal és 10 lepattanóval dupla-dupát elérő Laufer Gabriella volt, de a 24 pontos Hegedűs Janka, valamint az egyaránt 11-11 egységet gyűjtő Varga Sára és Marisa is sokat tett azért, hogy megszorongassák a favoritot.

A következő körben, október 20-án, vasárnap 17 órakor a legutóbbi bronzérmes után a döntős SERCO UNI Győr vendége lesz az Egyetemi Sportcsarnokban Szentpáli Gergő csapata. Ezen a találkozón sem a DKKA lesz az esélyes, de előbb-utóbb elfogynak az élcsapatok és jönnek a verhető ellenfelek...

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek