Már a felnőtteknek is segít a Semmelweis HELP alkalmazás
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Semmelweis Help
Már a felnőtteknek is segít a Semmelweis HELP alkalmazás

Az egészségügy fontos téma. Ha a saját egészségünkről van szó, akkor meg kiváltképp, azonban az internet világban hajlamosak vagyunk nem kicsit félre diagnosztizálni magunkat.

Az online világ egyik legfontosabb tematikája az egészség. Elég, ha csak a netes sajtót végig futtatjuk és mi magunk is láthatjuk, hogy rengeteg találat létezik szinte bármely betegség vagy tünet tekintetében. Kevésbé jó hír, hogy az interneten található információk igen gyakran téves következtetésre ösztönzik a felhasználót, melyet ilyenkor igen könnyű tetézni még azzal is, hogy szakorvosként Dr. Googlet keressük fel szinte azonnal.

Nos, erre a nem kicsit aggályos tényre a Semmelweis Egyetemen is felfigyeltek. Ennek a téves információk alapján végzett öndiagnosztika általi tévedések elkerülése végett született meg a Semmelweis HELP okostelefonos alkalmazás. Az applikáció idén nyáron ünnepelte egy éves évfordulóját és a fejlesztés az indulást követő egy évben is töretlen volt.

A tavalyi induláskor a Semmelweis HELP még csak a gyermekekre fókuszált. Akkor még csak a gyermekbetegségekkel kapcsolatban tudtuk segítségül hívni a telefonunkra telepített appot. Azonban az idén nyártól bővült a kínálat és már a felnőtt háziorvosi, szülészet-nőgyógyászati és a szemészeti betegségekkel kapcsolatos témákban is tudunk segítséget kérni.

Kapcsolódó
Már a fehérvári kórházba is foglalható időpont az EgészségAblak alkalmazásban

Mostanra az okostelefonos EgészségAblak alkalmazás a hazai online egészségügy alapjává vált. A fejlesztési folyamat nem volt rövid, azonban elmondható, hogy az applikáció népszerűsége folyamatosan növekszik.

Fontos tudnunk, hogy a Semmelweis HELP nem egy távdiagnosztikai alkalmazás. A célja sem az, hogy mi magunk otthon kezeljük magunkat. Sokkal lényegesebb, hogy egészségügyi probléma esetén döntéstámogatást adjon a felhasználónak. Ilyenkor az életkor, a nem és a tünetek alapján az applikáció javaslatot ad, hogy milyen betegség állhat a tünetek hátterében, mekkora valószínűséggel és az egészségügy mely szakterületét is érdemes felkeresnünk a problémával.

Az Androidra és Apple telefonokra letölthető ingyenes alkalmazás mellett a Semmelweis Help használható számítógépről, böngészőből a help.semmelweis.hu linkre kattintva.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek