Autósokra vadásztak a rendőrök Fehérváron
·Hírekrendőrség·Utolsó frissítés: undefined
Autósokra vadásztak a rendőrök Fehérváron
·Hírekrendőrség·Utolsó frissítés: undefined

Egész nap razzia volt a székesfehérvári utakon.

Városunkban rendezték meg az idei Alba Regia Autóvadász Kupát. A csapatok egy rendszámfelismerő segítségével körözött autókat szűrtek ki a forgalomból. A rendszer használata megkönnyíti a forgalom szűrését, hiszen az alkalmazás megmutatja, mely autót érdemes megállítani. A rendőrök legtöbbször lejárt műszakival közlekedő autósokra bukkannak ilyenkor, de számos bűnöző kezén is kattant már a bilincs ilyen razziák alkalmával.

"Bűncselekmény miatt lehet körözni egy járművet, ez lehet lopás miatt, ellopnak egy autót, nyilván ezt a hatóság körözi, és lehet bármilyen más bűncselekmény miatt körözni, amit azzal a gépjárművel követtek el. Illetve nagyon fontos azt is tudni, hogyha valakit köröznek személyként és nekem van egy autóm, akkor az autóm rendszáma alapján visszaadja azt hogy engem mint személyt köröznek" - mondta el Kőhalmi László címzetes rendőr főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának megbízott osztályvezető helyettese.

Az Alba Regia Autóvadászaton több mint három tucatnyi autóst szűrtek ki a forgalomból, melyek lejárt műszakival közlekedtek. A versenyen tíz csapat vett részt, a csapatokban rendőrök, polgárőrök és a NAV egyenruhásai mérkőztek meg egymással.

Borítókép: Madarász Dominik
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek