Két fehérvári étterem csatlakozott az őszi Étterem Héthez
Fehérvár Médiacentrum fotója
Unsplash/Hayley Kim Studios
Két fehérvári étterem csatlakozott az őszi Étterem Héthez

Október 2–19. között fix árú, többfogásos menük érhetők el országszerte kétszáznál is több étteremben. Az asztalfoglalás az esemény honlapján zajlik.

Szeptember 17-től lehet asztalt foglalni az őszi, országos Étterem Hétre. A programban több mint 200 étterem vesz részt, közülük 15 Michelin-ajánlással rendelkezik.

Az esemény október 2. és 19. között fut. A helyek többfogásos menüsorokat kínálnak fix árakon: a top kategória 6900 forinttól, a prémium 8900 forinttól, az exkluzív 10 900 forinttól érhető el a szervízdíjjal együtt.

A szervezők jelezték, hogy ebben a szezonban nem emelkedtek az árak. Néhány vendéglátóhely kedvező, kiegészítő felárért bővebb választékot ad.

Székesfehérvárról két vendéglátóhely szerepel a kínálatban. 

A Porto Vino  az esemény honlapja szerint olasz ízekre hangolt menü friss halakkal, zöldségekkel és eredeti receptek alapján készült tésztákkal, olasz és magyar borválogatással várja a vendégeket. A desszert és az olasz kávé zárja a sort. Az étterem DiningCity Csillagos, így a 3 fogásos prémium menü ára 8900 forint a szervízdíjjal együtt). 

A Sushi Bar azt írja magáról, hogy friss, minőségi alapanyagokból készült sushikkal várnak mindenkit mesterséges adalékok nélkül. Náluk a kínálatban hagyományos és merész válogatások is vannak. Az étterem ugyancsak DiningCity Csillagos, ezért a 3 fogásos prémium menü ára itt is 8900 forint a szervízdíjjal együtt.

A szervezők közleményéből kiderül, hogy országszerte a menükben a kedvelt fogások mellett olyan ritkábban előforduló alapanyagok is szerepelnek, mint például a magyar tarka marha, a namíbiai zebu, a muflon, a velős csont, a nyúlcomb, a malacfül, a burgundi csiga és a békacomb. A tenger gyümölcsei közül elérhető többek között homár, tigrisrák, sárga királyhal és vöröstonhal-steak is.

A hagyományos ízek kedvelői találkozhatnak szarvasgombával, kacsamájjal és tatár beefsteakkel is. A résztvevő éttermek készülnek a speciális étrendekre: van glutén-, laktóz- és cukormentes, valamint vegetáriánus és vegán opció.

A nemzetközi konyhák iránt érdeklődők libanoni, indiai, japán, grúz, mexikói és marokkói fogások közül választhatnak. Asztalfoglalás kizárólag Étterem Hét honlapján lehetséges, limitált számban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek