3 évnél régebbi cikk

Füstölési technikákkal kísérletezett a karantén alatt a fehérvári Viniczai's séfje, május 18-tól újra nyit az étterem
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/viniczaietterem
Füstölési technikákkal kísérletezett a karantén alatt a fehérvári Viniczai's séfje, május 18-tól újra nyit az étterem

Saját füstölésű ételekkel, hangulatos kerthelyiséggel és a megszokott csapattal nyit újra május 18-án a Viniczai's Restaurant & Bar Fehérváron.

Az étterem a koronavírus miatt még március közepén zárt be. Az elmúlt két hónapban megszépültek a belső terek, otthonosabbá vált a terasz, és bővítették a konyhát. Viniczai György, az étterem séfje elmondta, az étlap nyolcvan százalékban megújult.

„A kényszerpihenő alatt sokat kísérleteztem a meleg füstöléssel. Nem mindegy, hogy milyen húst, mekkora hőfokon és milyen fával füstölünk. A marhahús például magasabb hőfokon készül, míg a halhoz alacsonyabb hőmérsékletre van szükség, hogy omlós legyen a végeredmény. Teljesen más ízvilágot kapunk attól függően, hogy alma-, cseresznye- vagy hikorihasábokkal füstölünk ” - emelte ki a séf, majd hozzátette, hogy az új étlapon lesz füstölt kacsamell és lazac, sőt házi marhasonka is, amit különleges tálon szervíroznak majd a vendégeknek.

Az újdonságok mellett, a régi nagy kedvencek, mint a 21. századi Rákóczi túrós, és a szájban olvadós rozé kacsa továbbra is megtalálható az étlapon. Az a la carte étlap mellett továbbra is lesz 11.30 és 14 óra között napi menü, ahol a hagyományos magyar ízeket egy kicsit modernebb köntösben lehet majd megkóstolni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek