7 évnél régebbi cikk

Jégkorong női szemmel
·Híreksport·Utolsó frissítés: undefined
Jégkorong női szemmel
·Híreksport·Utolsó frissítés: undefined

Az arénában még üresen állnak a székek, lent a jég is tükörsimán fénylik. A levegő vibrál a várakozástól. Valahogy így nézhet ki most a szentpétervári jégcsarnok az A-csoportos jégkorong-világbajnokság első mérkőzése előtt. Kabátot fel, jégre fel!

A sport nem éppen a legközkedveltebb téma a hölgyek körében - tisztelet a kivételnek. Én legalábbis, ha választani lehetne egy focimeccs és egy színházi előadás vagy vásárlótúra közül, valószínűleg a utóbbiak egyikét preferálnám. De a jéghoki mégiscsak kicsit más. Hiszen egy rakás jókötésű játékos csúszkál a jégen, összeütköznek, elesnek, felállnak, ordibálnak, versengenek. Dübörög az adrenalin. Kell ennél több?

Ehét május 7-én mindez még inkább aktualitást nyer. Ekkor lép ugyanis először jégre a magyar jégkorong-válogatott Szentpéterváron, hogy összemérhessék erejüket a szlovák csapattal. Ilyenkor, ha a hazai csapat idegenben játszik, a drukkolók vagy otthonról követik az eseményeket, vagy egy közösségi helyen, óriáskivetítőn keresztül buzdítják kedvenceiket. Most azonban minden eddiginél különlegesebb lehetőség nyílik a hajrázásra!

Székesfehérváron ez alkalomból megnyitja kapuit szurkolói előtt az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, így egyenesen a pályáról lehet majd nézni a mérkőzéseket! Egy igazi össznépi "get together", ahol együtt izgulhatunk játékosainkért, együtt áhíthatjuk a győzelmüket. Már ez önmagában egy élmény, de a szervezők még ennél is tovább csavarják a kedélyeket. Lesz kvízjáték, nyeremények, sörpad, büfé, valamint szakértők meghívásával sor fog kerülni a meccs elemzésére is!  Jeget ellenben csak a választott italunkban találhatunk, lábunk alatt ez alkalommal nem valószínű.

A játék 11.15-kor veszi kezdetét, de érdemes korábban érkezni, hiszen már 40 perccel a meccs előtt megkezdődnek a programok és a hangolódás. Ott a helyed!

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek