2 évnél régebbi cikk

Remekeltek a fehérvári ökölvívók az egri OB-n
·Egészségsport·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Turós Arnold FB-oldala
Remekeltek a fehérvári ökölvívók az egri OB-n
·Egészségsport·Utolsó frissítés: undefined

A Fehérvár Küzdősport SE kilenc ökölvívója lépett ringbe az Egerben megrendezett Serdülő-Junior Országos Bajnokságon, s közülük heten dobogóra is álltak!

Közel 300 ökölvívó küzdött meg egymással az Egerben megrendezett Országos Bajnokságon, melyet serdülő, junior és női kategóriában hirdettek meg. A serdülő korosztályban a 2007-ben és a 2008-ban született versenyzők indulhattak, a junioroknál pedig a 2005-ös, valamint a 2006-os korcsoport tagjai bokszolhattak.

„Rendkívül jó volt az OB, nagyon színvonalas mérkőzéseket láthattunk!” – mesélte Turós Arnold, a Fehérvár Küzdősport SE edzője – „Elégedett vagyok a csapatommal, nagyon jó közöttünk az összhang és a hangulat is mindig kiváló. A gyerekek nagyon felszabadultak voltak és szépen játszottak most is. A 2021-es év volt a legrosszabb edzői pályafutásom alatt a felkészülés tekintetében, s mégis az egyik legeredményesebbnek mondhatom a mostani versenyt. Az idei évem eléggé kaotikussá sikeredett. Amit előre leszerveztem, azt mindig át kellett terveznem, voltak betegségek, sérülések, sokat voltam távol a tanítványaimtól válogatott edzői munkám miatt, úgyhogy minden, ami csak összejöhetett, az összejött. És mégis csodálatos eredményeket értek el a srácok!”

Egerben, az OB-n jártak Turós Arnold Tanítványai

Turós Arnold FB-oldala

A Fehérvár Küzdősport SE részéről kilencen álltak ringbe, hogy megmutassák tudásukat.

Az OB első napján Németh Zsolt taktikusan, keményen bokszolt és így sikerült is győznie. Kalocsa Zoárd is szépen küzdött, bár vereséget szenvedett.

A második nap Frank Dominik győzelmével zárult: az első menetben döntő fölényt szerzett ellenfelével szemben. Tót Adrián keze is magasba lendült: ő is döntő fölénnyel diadalmaskodott az első menetben. Hippeller Panna és Zsuzsics Adrián sajnos kikapott.

A harmadik napon Frank Dominik legyőzte az Európa Bajnokságot is megjárt, válogatott versenyzőt, Sárosdi Patrik pedig a nap legnagyobb kiütésével jutott a döntőbe. Tóth Adrián egy nagyon kemény ellenfél ellen állt ki, s nehéz meccsel jutott a döntőbe. Fekete Leon és Németh Zsolt vereséget szenvedett: Zsolt megosztott pontozással maradt alul.

A döntő után az alábbi eredmények születtek:

Junior kategóriában Tóth Adrián immáron kétszeres magyar bajnoknak mondhatja magát!

Tóth Adrián immáron kétszeres magyar bajnoknak mondhatja magát!

Turós Arnold FB-oldala

„Adrián kiütéssel nyerte meg az elő meccsét. A második ellenfele nagyon erős volt. Keményen küzdött és végül sikerült megvernie. A döntőben egy erős kőbányai sráccal állt szemben, akit magabiztosan gyűrt le. Mindezt úgy sikerült elérnie, hogy másfél hetünk volt arra, hogy felkészüljünk az OB-ra. Sok edzést kihagyott egy orrtörés miatt, aztán beteg is volt. Azért indult 80 kg-ban 77,5 kg-os testsúlya ellenére, mert a betegsége után nem azzal akartam foglalkozni, hogy lefogyasszam, hanem, hogy megfelelő formába hozzam és összerakjam a versenyre. E terv sikerült is. Erőben, ügyességben, rutinban korcsoportja felett áll” – nyilatkozta edzője.

U12-ben Turós Levente szintén bajnok lett, sőt, megkapta a súlycsoporttól független legjobb U12-es versenyzőnek járó különdíjat is! Levente U12-es szereplésével a sporttörténelem részese lett, mivel eddig még nem volt lehetősége e korosztálynak, hogy bizonyítson az OB-n. Most kizárólag meghívásos alapon vehetett részt a bajnokságon néhány kiemelkedő képességű U12-es bokszoló.

„Levi azóta bokszol, hogy megszületett” – árulta el gyermekéről Turós Arnold – „Soha nem akartam, hogy bokszoló legyen, de azt se, hogy ne. Mindig arra készítettük fel, hogy majd sportoló legyen, mindegy, milyen ágat válasszon is. A fiam végig nyomta az általam kitalált sokoldalú mozgásfejlesztéses edzést és úgy gondolom, hogy kiemelkedő ökölvívó és jó sportember lesz belőle.”

Turós Levente édesapjával

Turós Arnold FB-oldala

A dobogó második fokára állhatott fel a serdülőknél Frank Dominik, a junioroknál pedig Sárosdi Patrik.

Dominik a Magyar Kupán második volt, így bekerült a válogatottba, s részt vett nyáron a válogatott edzőtáborban is. A fiatal sportoló annyira szeretett volna most nyerni, hogy szépen menetelt előre: az első meccsén kiütéssel nyert, majd megosztott pontozással megverte azt, aki az Európa Bajnokságon meccset. Felszabadultan és lazán bokszolt, ám a döntőben rágörcsölt a feladatra. Merevvé vált és végül megosztott pontozással kikapott.

Patrik klasszikus fej KO-val ütötte ki első ellenfelét, majd a fináléban összekerült azzal a fiúval, aki legyőzte Németh Zsoltit az elődöntőben. Patriknak nem volt annyi rutinja, hogy a folyamatosan menekülő ellenfelet megállítsa, így a vértelen meccsen kikapott.

Harmadik lett a serdülőknél Fekete Leon, a junioroknál pedig Németh Zsolt és Hippeller Panna.

A szerencse sajnos most nem állt Leon mellé: az egész serdülő mezőny egyik legkiemelkedőbb alakjával került össze a Diákolimpián és most is. Ennek ellenére bátran belement a meccsbe, bár tudta, hogy az ellenfele egy erős válogatott. Ő próbált bokszolni, edzője viszont feladta a meccset, mert látta, hogy nem fog tudni győzni.

A Fehérvár Küzdősport SE kilenc ökölvívója lépett ringbe

Turós Arnold FB-oldala

Németh Zsolt borzasztó bátran, keményen és jól bokszolt végig. Az elődöntőben egy olyan sráccal csapott össze, aki Adrián riválisa volt 75 kg-ban. Zsolti végül megosztott pontozással kapott ki egy eléggé vértelen, oda-vissza piszkálgatós mérkőzésen.

„Pannáról úgy gondoltam, hogy nyerni fog” – vallotta be Turós Arnold – „Az ő esetében egy kicsit magamra vállalnám a vereséget, mivel sokkal ügyesebb lett az elmúlt hónapok alatt, mint gondoltam. Azt hittem, hogy ő egy kemény, erős lány, aki agresszív és rohamozós. Viszont időközben megügyesedett, én pedig rohamoztattam, hogy úgy győzze le a rutinosabb ellenfelét. A harmadik menetre tudta kibokszolni, s akkor láttam, hogy már az elején hagynom kellett volna, hogy úgy bokszoljon, ahogyan tud is már játszani. Rossz taktikát választottam nála.”

Nem ért el helyezést Zsuzsics Adrián és Kalocsa Zoárd. Adrián a Varkocs színeiben indult és egyből Oláh Leventét kapta, aki idén megnyerte az Európa Bajnokságot. Mivel azonnal látszott, hogy az ellenfele sokkal jobb nála, így Arnold már a legelején feladta a küzdelmet. Zoárdnak ez volt élete első versenye. Ő inkább csak tapasztalatszerzés miatt ment el az OB-ra.

„Zoárd egy nagyon bátor, jó adottságú bokszoló” – mondta róla edzője – „Tudtam, hogy nem fog törést okozni benne, ha veszít, mert helyén tudja kezelni a sportot. Intelligens, erős, okos. Fél éve edz csak nálam, de azt akartam, hogy legyen egy bajnokságos tapasztalata is, hogy lássa, érezze, milyen egy négynapos verseny. Nagyon ügyesen, szépen bokszolt. Van benne potenciál.”

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek