7 évnél régebbi cikk

Felemásan kezdtek a riói olimpián a fehérvári öttusázók
Fehérvár Médiacentrum fotójaFelemásan kezdtek a riói olimpián a fehérvári öttusázók

Csütörtökön a rangsoroló vívással kezdetét vette az öttusázók programja a riói olimpián. A Volán Fehérvár versenyzői, Kovács Sarolta és Demeter Bence is pástra léptek, előbbi negatív, utóbbi pozitív mérleggel zárt.

Először a hölgyeké volt a főszerep a riói olimpia vívócsarnokában, köztük a két magyar indulóval, Kovács Saroltával és Földházi Zsófiával. Saci kezdett jobban, legyőzte honfitársát, majd újabb sikereket aratott. Huszonöt asszó után 14 győzelem és 11 vereség állt a neve mellett, ezzel a kilencedik helyen állt, az utolsó tíz párharcra azonban hullámvölgybe került. Ugyan sikerült visszajönnie egálra, elveszítette utolsó asszóját, így 17-18-as mérleggel zárt. A sportág regnáló világbajnoka 202 ponttal holtversenyben a 15-18. helyen áll egy számot követően, innen várhatja a folytatást.

- Közepesen vívtam, lehetett volna jobb, a kezdés is jó volt, de utána jött egy holtpont. A végére aztán sikerült összeszednem magam, vívtam volna tovább, de sajnos vége lett a versenynek. Kicsit szomorú vagyok, de túl kell tennem magam rajta - értékelt Kovács Saci az M4 Sport riporterének. Hozzátette: a számára kedvező versenyszámok csak pénteken következnek majd. A másik magyar induló, Földházi Zsófia 11-24-es mérleggel a 33. helyen áll a 36 fős mezőnyben, 166 ponttal. Az éllovas a lengyel Nowacka 262 ponttal, a német Schöneborn (244) és a kanadai McCann (238) előtt.

A férfiak versenyében is szurkolhattunk volános öttusázónak, mégpedig Demeter Bencének. Az olimpiai újonc sportoló első asszójában legyőzte honfitársát, a Londonban bronzérmes Marosi Ádámot, az itt megszerzett lendülete pedig sokáig kitartott, a negyedik helyen is állt. A nap vége felé aztán kezdett fáradni, utolsó nyolc asszójából hetet elveszített, de így is pozitív, 19-16-os mérleggel végzett, és a holtversenyes 12-17. pozícióban áll.

- Jól sikerült a felkészülésem, és a pszichológus is nagyon sokat segített. A vívás kétharmadáig fantasztikusan álltam, az utolsó része viszont nem úgy sikerült, ahogy akartam, emiatt csalódott vagyok - nyilatkozta Demeter Bence az M4 Sportnak. Marosi Ádám 196 pontot ért el, ezzel a 24. helyről várja a folytatást. A vívás után az orosz Leszun vezet, aki 268 pontjával olimpiai csúcsot döntött, és tetemes előnyre tett szert.

Pénteken ismét a hölgyekre figyelhetünk. Az úszószámot 17 órától rendezik, ez után jön a bónuszvívás 19 órától, majd a lovaglás 20.30-tól. A mindent eldöntő kombinált szám 23 órakor kezdődik, ennek végén születik majd meg a végeredmény. A férfiak szombaton folytatják, hasonló program szerint.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek