7 évnél régebbi cikk

Óvatosan az utakon, bárhol mérhetnek a rendőrök!
Fehérvár Médiacentrum fotójaÓvatosan az utakon, bárhol mérhetnek a rendőrök!

Háromnapos sebességellenőrző akciót tartanak a rendőrök az országban, így Fejér megyében is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a fix traffipaxokon kívül bárhol találkozhatunk mobil sebességmérővel is. Szóval amúgy is mindenkit a szabálykövető vezetésre biztatunk, de most aztán főleg óvatosan ám!

A halálos balesetek 40 százaléka a gyorshajtásra vezethető vissza - ezért is hirdetett három napos razziát a rendőrség. Ez azt jelenti, hogy csütörtökig az egész országban, így Fejér megye útjain is sebességméréssel kell számolniuk az autósoknak.

Az úgynevezett TISPOL ellenőrzés keretében a rendőrök elsősorban a gyorsforgalmi utakon, a főutak lakott területein kívül, illetve a lakott területek közútjain mérik az autók sebességét.

Az ilyen ellenőrzések célja, hogy felhívja a közlekedők figyelmét a szabályok betartására és hogy kevesebb karambol történjen. A statisztikák pedig alátámasztani látszanak a balesetmegelőzési akció szükségességét, hiszen, ha csak az elmúlt hétfőt nézzük, kilenc baleset történt a megye útjain, amelyből egy halállal végződött.

ezért minden autósnak balesetmentes közlekedés kívánunk, a rendőröknek pedig ilyen hangulatot csütörtök estére:

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek