7 évnél régebbi cikk

Válogatás a Zsaru magazin vitriolos írásaiból - Megéri tallózni!
·Kultrendőrség·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaVálogatás a Zsaru magazin vitriolos írásaiból - Megéri tallózni!
·Kultrendőrség·Utolsó frissítés: undefined

Hétről-hétre történnek dolgok, amiken meglepődöm. Ezúttal az történt, hogy a kezembe vettem egy Zsaru magazint. És elolvastam. És hogy ez miért érdekes? Alább folytatom.

Aki ismer engem, az tudja, hogy már jó ideje beszippantott az online világ. Már akkor blogoltam, amikor a freeblognak még csak öt sablonja volt és azok sem voltak szerkeszthetők. Akik viszont jobban ismernek, azok tudják, hogy rajongok a print (nyomtatott) sajtóért. Nyilván ebben nagy szerepet játszik, hogy egyrészt tíz évig nyomtatott napilapok szerkesztőségében dolgoztam (igaz jórészt az online szekcióknál), másrészt apám nagy újságolvasó volt. Mindig járatta a megyei napilapot, az Élet És Tudományt, az Élet ÉS Irodalmat és általában egy plusz országos napi- és hetilapot felváltva.

Hogy őszinte legyek, én most is előfizetője vagyok az egyik országos politikai lapnak és minden hónapban ellenállhatatlan csábítást érzek, hogy ugyanígy járjak el a History magazinnal is. Van azonban még egy újság, amivel én eddig sosem foglalkoztam, a szerkesztőségben azonban mindig fellelhető a legfrissebb szám. Ez az újság pedig a Zsaru Magazin.

Csak semmi előítélet! A hetilap nem csupán zsaruknak és szakmabelieknek nyújt információt és valamilyen szinten szórakoztatót tartalmat, de egy átlag, újságszerető ember is könnyen megkedvelheti a magazint. Merthát ugye van benne krimi, a címek titokzatosak és figyelemfelkeltőek, a szöveg pedig sokszor vitriolos...

No de inkább nézzünk is bele a legfrissebb, augusztus 24-i számba. Először a már említett címekről néhány példa.

„Titok az autóműhelyben”
„Erkélyen lógott”
„Pápai szatírbukta”
„Ütős járőrtárs”
„Nem a szerencse üldözte”
„Kalapáccsal érvelt”
Ráadásként az alliteráció magasiskolája is megjelenik a „Tehetetlen társára támadt” címnél.

A lopások, balesetek, betörések, személyi sérülésekkel járó bűncselekmények beszámolóin túl található egy igen érdekes krimihistória a lapban Az ország bírája meggyilkoltatott címmel. A cikk Báró ifj. Mailáth György országbíró meggyilkolásának körülményeit meséli el részletesen, mintha csak a História egy számát tartanánk a kezünkben. (Na jó, azért ez nem teljesen igaz, de azt azért meg kell hagyni, hogy az ismertetés tényleg érdekes.)

A portré rovatban Mucsi Sándor őrmestert ismerhetjük meg az Ütős járőrtárs című írásban, amelyből kiderül, hogy a 20 éves zsaru kemény kick-boxos. (Nem lennék a helyében annak, aki ellene akarna hatóság elleni erőszakot elkövetni.)

Fontos információ, hogy míg tavaly ilyenkor 97 haláleset történt a nyílt vizekben, addig idén ez a szám 83, ami majdnem 15 százalékkal kevesebb balesetet jelent.

Igen érdekes még a Nem a szerencse üldözte című cikk, amely azt meséli el, hogy az ormosbányai B. János Kazincbarcikán elkövetett nyaklánckitépésből tartotta fenn magát, de a sorozat felderítésére alakult nyomozócsoport A jószerencsét úton kapta el őt. (Óriási, nem? :D)

És a mostani szám – véleményem szerint – leginkább figyelemfelkeltő címe: Kalapáccsal érvelt. Arra gondoltam, hogy nem is olvasom el cikket, ebben a címben benne van minden, de azért csak furdalt a kíváncsiság. Az írásból megtudtam, hogy kölcsönadott ingóságok fölött tört ki ádáz vita egy budapesti lakótelepen. Mint a cikkben olvasható: a társasház harmadik emeletén feszültek egymásnak érvek és indulatok. A lényeg, hogy a történet egyik szereplője háztartási ostromfelszereléséből egy kőműveskalapácsot varázsolt elő, azzal adva súlyt követelésének. A rendőrség azonban nem sokkal az eset után elfogta az ostromlót.

Nos, röviden ennyit a mostani Zsaru magazinból. Engem rajongóvá tett.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek