7 évnél régebbi cikk

Ez a világ legfurcsább hangja
Fehérvár Médiacentrum fotójaEz a világ legfurcsább hangja

Szerencsére van valaki, aki videóra vette és így meg tudjuk mutatni nektek. A világ legfurcsább hangja ugyanis egy picit odébb van, mintegy 8000 kilométert kellene megtenni az Alaszkában található Eagle Riverig. Itt található a tó, amelynek jegén a kacsázó kövek rendkívül különös hangot adnak ki. Pláne októberben.

Cory Williams egy amerikai vlogger (videós blogger), aki néhány évvel ezelőttig a napsütéses Kaliforniában tengette életét. Itt kezdte videós karrierjét is: kezdetben a haverjaival készített közös videókat ökörködéseikről és egymás szívatásáról. A videókat a MySpace-re töltötték fel, a később indult Youtube-ot eleinte nem is vették komolyan az időközben SMP Films (Simple Minded People, azaz Egyszerű Agyú Emberek) névre keresztelt csapat tagjai. 

Aztán beindult a Youtube-láz, és ezen a platformon is egyre komolyabb számokat értek el, így ez került a fókuszba. 2007-ben Williams csatornája lett az egyik első azok közül, amivel a Youtube bevétel-megosztásos szerződést kötött. Egy, a Business Insider-nek adott 2010-es interjúban arról beszélt, hogy minden 1.000.000 megtekintés után térít vissza neki az oldal 5000 dollárt (mai árfolyamon kb. 1.400.000 forint). Videóinak átlagos nézettsége jellemzően több tízezres - az egy hónapja felkerült filmek számlálói 40-50.000 között járnak.

De mi köze ennek a 35 éves fickónak a világ legfurcsább hangjához?

Csak annyi, hogy ő örökítette meg. Pár éve ugyanis úgy döntött a barátnőjével (azóta felesége) és a macskáival, hogy a napfényes Kaliforniát a fagyos Alaszkára cseréli. Fogta az egész pereputtyot és új életet kezdtek északon, aminek legfontosabb pillanatairól persze gondosan beszámol e DudeLikeHELLA nevű csatornára felkerülő videókban. A világ legfurcsább hangját is itt örökítette meg: egy befagyott tóhoz kirándultak, ahol kíváncsiságból a tóparti kövekkel kacsázni kezdett a jégen. A lenti videóban 3:38-tól lehet megnézni, hogy mi történt:

Közel 12 millió néző az már ugye 60.000 dollár, szóval nyilvánvaló volt, hogy érkezik a folytatás. Ez meg is történt pontosan egy évvel később.

És mivel ez a fura, kacsázó hang durván termeli a pénzt - meg tényleg elég vicces is -, ezért idén sem hagyták ki. A 2016-os videó néhány napja elérhető a DudeLikeHELLA csatornán, szóval mindenki szépen kattintson az alábbi filmre is, és járuljunk hozzá a fiatal pár pelenkapénzéhez. Nem mellesleg az idei videó talán a legjobb, mert a befagyott tó váratlanul énekelni kezd. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek