7 évnél régebbi cikk

Madáreleségért indultam, de egy daruskocsiban találtam magam Cser-Palkoviccsal a város felett
Fehérvár Médiacentrum fotójaMadáreleségért indultam, de egy daruskocsiban találtam magam Cser-Palkoviccsal a város felett

Egy (saját bevallása szerint) tériszonyos politikus és egy (saját bevallása szerint) tériszonyos újságíró élőzik a város fájának tetején délidőben.

Az úgy volt, hogy elindultam madáreleséget venni. Nagyon fontos küldetés ez, mert a tél közeledtével elkezdtem etetni a madárkákat. Ezt pedig ugye nem lehet abbahagyni. Valaki vagy etet madarat, vagy nem. Olyan nincs, hogy pár hét múlva meggondolja magát, mert addigra a madárkák megszokják az élelemforrás helyét és annak hiányában el is pusztulhatnak.

Aztán rájöttem, hogy nem csak a madarakat kellene megetetni, de magamat is, úgyhogy beültem az egyik belvárosi helyre egy menüre, amikor is észrevettem ezt:

És ezzel együtt azt is, hogy sok kamera, fényképezőgép és fotós tartózkodik a város fája körül, ahol Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök ismertette a fehérvári adventi programokat. Erről minden fontos információ megtalálható a fehervar.hu-n, úgyhogy én inkább azt vettem a fejembe, hogy csinálok pár fain fotót a fa tetejéről. Szigorúan betartva az előírásokat sisakban, biztosítókötéllel. 

Tervemmel azonban nem voltam egyedül, nem sokat kellett győzködni Cser-Palkovics András polgármestert sem, hogy szálljon be ő is a daruskocsiba. Aztán fent a magasban (amely csak pár méter volt, nekem viszont úgy tűnt, mintha a Szabadság-szobor tetején lennék), gondoltam rákérdezek arra, hogy hogyan készül Fehérvár az ünnepekre. Ez látható ebben a videóban.

Aztán fotó persze nem készült, mert egyik kézzel kapaszkodtam a korlátba, a másik kézzel pedig a telefonba és egyiket se szerettem volna elengedni, amíg le nem érünk az egeket verdeső (mondom, pár méteres) magasságból. Hogy aztán e kis kalandot épségben megúszva folytassam utam a kisállatkereskedésbe. Mert ugye eredetileg csak madáreleséget venni indultam...

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek