7 évnél régebbi cikk

Új klippel és számmal rukkolt elő a fehérvári Burnout zenekar
·Zenevideoklip·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaÚj klippel és számmal rukkolt elő a fehérvári Burnout zenekar
·Zenevideoklip·Utolsó frissítés: undefined

December 6-án megjelent a székesfehérvári Burnout zenekar új videoklippje a Kell vagy nem című dalhoz. A szám a 2017 februárjára tervezett harmadik nagylemezen kap helyet, melyen további 10 dal szerepel majd.

A videót nézve és a Depresszió, Metallica, Motörhead és AC/DC hangzást idéző dalt hallgatva szinte rögtön beszállnánk az autóba vagy rápattannánk a motorra, hogy végigszáguldjunk az országúton. Azért csak óvatosan. A videóban, melyet Vörös Renátó készített a történet mellett a lyrics videók jellegzetességéhez mérten a dalszöveg is feltűnik. Az új klipet itt csekkolhatod. 

A 2007-ben alakult hardrock és metál stílusú Burnout zenekar neve roppant beszédes: a másnaposságot eredményező, átbulizott vad éjszakák után kapta, így nem csoda, hogy maga a banda sem könnyed melódiákat, mint inkább zúzós, nyomokban mégis dallamos rockot játszik. Eleinte leginkább feldolgozásokat adtak elő, de fél év után már elkezdték írni saját számaikat.

A fehérvári együttes már több díjat és elismerést tudhat maga mögött. Az első jelentősebb sikert 2008 ősze és a fehérvári Fezen Tehetségkutató első helyezése hozta, melyen egy saját, Fenn az égen című dalukkal aratták le a babérokat. A banda ezután sem vesztegette idejét, az első siker sorozattá alakult. 2009-ben a Paksi Tehetségkutatón elnyerték a legjobb rockzenekarnak járó különdíjat, a 2010-es balatonboglári tehetségkutatón második helyezést értek el, a pécsi 2010-es Rockmaratonon is elsők lettek, legutóbb pedig különdíjat kaptak a Peron Music tehetségkutatón. Az ország számos pontján megforduló zenekar 2013-ban fellépett például a budapesti Zöld Pardonban is.

Első nagylemezük, a  Roxingen 2011-ben jelent meg, előtte már volt egy négy számot tartalmazó 2009-es Pokol és menny között című kislemezük. Azóta megszületett a Reflektorfény Árnyékában című lemez,  2017-re pedig tervezik a következőt - ezen lesz rajta a most klippel debütáló Kell vagy nem című szám.

A fehérvári Burnout zenekar (Fotó: Facebook/Burnoutzene)

Tagok:

Mong Máté (ének, ritmusgitár)
Schuller Gábor (dob)
Rácz Olivér (szólógitár, vokál)
Jámbor Béla (basszusgitár)

Az együttes Facebook oldalán további infókat kaphatsz a fellépési helyekről és időpontokról.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek