7 évnél régebbi cikk

Fa Nándor nehéz körülmények között halad a Horn-fok felé
Fehérvár Médiacentrum fotójaFa Nándor nehéz körülmények között halad a Horn-fok felé

Nehéz időszakot él át a nyolcadik helyen hajózó Fa Nándor a Vendée Globe-on. A Horn-fok felé haladó fehérvári vitorlázó reggeli bejegyzésében panaszkodott a körülményekre. 58 napja indult útnak a világ legismertebb földkerülő vitorlásversenye.

Továbbra is a nyolcadik helyen halad Fa Nándor a Horn-fok felé a Vendée Globe-on. A fehérvári vitorlázó reggeli hajónapló-bejegyzésében a körülményekre panaszkodik.

"Az éjszaka küzdelmes volt, viszont a reggel és a délelőtt egyenesen borzalmas. Ha fúj, nagyon, ha nem, akkor semmi, és azzal is rengeteg a vitorlaállítási munka! Forgolódós, kiszámíthatatlan szelek, erős hullámzással! Nagyon munkás, nagyon kemény ez a környék. Nem is értem hogy hívja a magyar ezt Csendes-óceánnak, az angol meg békésnek?"

Az alábbi videó még november 5-én, egy nappal a rajt előtt, Fa Nándor búcsúbuliján készült, de csak most töltötték fel a Spirit of Hungary hivatalos Youtube-csatornájára. 

A legismertebb földkerülő vitorlásversenyen 58 nap után a francia Armel Le Cléac'h (Banque Populaire VIII) vezet, második helyen a brit Alex Thomson (Hugo Boss) áll, mintegy 150 mérfölddel lemaradva. Fa Nándor hátránya az elsőhöz képest 4070 tengeri mérföld, a franciaországi befutóig még 8450 tengeri mérföldet kell megtennie.

A Vendée Globe november 6-án rajtolt 10 ország 29 versenyzőjével. A világ legkeményebbnek tartott földkerülő vitorlásversenyén a résztvevőknek egyedül, külső segítség igénybevétele és kikötés nélkül kell megkerülniük a Földet. A rekordot Francois Gabart tartja, akinek mindössze 78 napra, 2 órára és 16 percre volt szüksége, hogy megkerülje a Földet vitorlásával.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek