7 évnél régebbi cikk

Sózás, forgácsozás? Ugyan már! Disznópörzsölővel megyünk a jég ellen!
Fehérvár Médiacentrum fotójaSózás, forgácsozás? Ugyan már! Disznópörzsölővel megyünk a jég ellen!

Van az a pont, amikor a szokásos fegyvernemek már nem működnek, és elő kell venni a nehéztüzérséget.

Mondjuk az is tagadhatatlan, hogy a múlt heti időjárás rászolgált arra, hogy szokatlan megoldásokhoz folyamodjunk. Bár kemény fagy nem volt, ónos esőt, havazást és havasesőt is kaptunk a nyakunkba, ami meg is látszik a fenti fotón - elég csak a járdára vetnünk egy pillantást.

Ami viszont már nem annyira látszik a képen, hogy az illetékesek disznópörzsölővel mentek neki a korcsolyapályává vált járdának, ami bár kétségtelenül szokatlan, de mindenképpen hatásos megoldás. Sajnos a fotó tényleg nem sikerült túl jól, ráadásul az emberünk is éppen a bokor mögött ügyködött, de talán a piros karika közepén még kivehető a bizonyíték erejű láng.

A könnyebbség kedvéért pedig mutatok egy illusztrációt arról, hogy miként nézett ki a gázpalackara kötött pörzsölő. Íme:

Szóval ezt nevezem én minőségi kézműves jégtörésnek, amiről mi más juthatna eszembe, mint Márquez Száz év magányának kezdőmondata.

"Hosszú évekkel később, a kivégzőosztag előtt, Aureliano Buendía ezredesnek eszébe jutott az a régi délután, mikor az apja elvitte jégnézőbe."

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek