7 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: jégpályák éjszakája, Educatio Kiállítás és Vakler Lajos új filmje
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: jégpályák éjszakája, Educatio Kiállítás és Vakler Lajos új filmje

Nem lehetetlen feladat, hogy a hétvégi ajánlónkban szereplő valamennyi programon részt vegyünk. Ehhez csupán egy elég pontos időbeosztás kell és biztosan nem maradunk le a jégpályák éjszakájáról, a bajnoki kosármeccsről, Vakler Lajos új filmjének bemutatójáról vagy éppen a budapesti Educatio Kiállításról sem.

Korcsolya: Jégpályák Éjszakája 2017
Mikor?: Január 21., szombat, 18:00-22:00
Hol?: ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok

Miért pont a jégpályáknak ne lehetne éjszakája? Lassan már tényleg mindennek van, szóval teljesen természetes, hogy ilyen is lett. Ráadásul az idei a második alkalom, amihez már az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok is csatlakozott. Ennek eredményeképpen szombat este ingyenesen lehet korcsolyázni a jégpályán este hattól tízig. Csak a hot-dogra és teára valót kell magunkkal vinni.

Közönségkori a fehérvári jégcsarnokban (Fotó: Wikimapia)

Koncert: Intim Torna Illegál
Mikor?: Január 20., péntek, 20:00
Hol?: FEZEN Klub

Vágjál lyukat a kádba - ez volt az első Intim Torna Illegál szám, amivel találkoztam életemben. Azóta sem értem, hogy miért is kellene ezt megtennem, de biztosan így van. Az ország nagyobb része azonban feltehetően az Örökké című szám kapcsán ismerte meg úgy másfél éve az ITI-t: ez volt a Balatoni nyár című magyar sorozat főcímdala. Ha még nem ismernéd, már mutatjuk is lentebb. Élőben pedig péntek este nyolctól lehet barátkozni a zenekar művészetével a FEZEN Klubban. Érdemes pontosan érkezni, mert előzenekar nem lesz.

Kosárlabda: Alba Fehérvár-ZTE KK
Mikor?: Január 21., szombat, 18:00
Hol?: Alba Regia Sportcsarnok

Annyira nagyot megy idén az Alba Fehérvár, hogy nagyjából csak az a tétje a szombati meccsnek, mekkora különbséggel győzik le a Zalaegerszeget. Ez még akkor is igaz, ha a ZTE a harmadik helyen áll a bajnokságban és csak két meccsel nyert kevesebbet, mint a mieink. Az idei szezonban ez mindenképpen egy rangadónak számít, és feltehetően jó meccset is láthat az a pár ezer szurkoló, aki a szombat estét a Gáz utcai sportcsarnokban tölti majd. De azért reméljük, hogy nem lesz túl izgalmas a négy negyed.

Tévé: Szent István emlékek Rómában - Vakler Lajos filmje
Mikor?: Január 22., vasárnap, 19:45
Hol?: Fehérvár Televízió

Igen kevés olyan hely van a világon, ahol nem fedezhető fel a magyarok lábnyoma. Nem kivétel ez alól Róma sem. Vakler Lajos a közelmúltban az Örök Városban járt, ahol Szent István nyomait kutatta és találta meg. Négy épület történetét, művészeti értékeit és rajtuk keresztül a magyar kereszténység egy kis szeletét mutatja be a Preszter Elemér, operatőrrel közösen készített filmje, melynek narrátorai Mihályi Győző és Keller János színművészek voltak. 

 

Mozi: Széttörve
Mikor?: Január 19-től
Hol?: Cinema City Alba

Úgy tűnik, hogy hosszú idő után M. Night Shyamalan ismét értékelhető filmet készített. Az indiai származású, de Philadephiában nevelkedő rendezőt 1999-ben ismerte meg a világ a Hatodik érzék című thriller kapcsán. Az erős kezdés után egyre gyengülő filmek következtek, olyan zavarba ejtő alkotásokkal a sorban, mint például a Lány a vízben vagy Az esemény. Igazi se füle, se farka filmek, az életünkből kidobott 120 percek. De most valamit jóvá tesz a rendező: új filmjének alapsztorija már egy mondatban összefoglalva is nagyon ígéretesnek tűnik: egy 23 személyiséggel rendelkező skizofrén férfi (James McAvoy) elrabol három diáklányt, miközben épp kibontakozik egy minden addiginál dominánsabb énje. 

Fehérváron túl: 17. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás
Mikor?: Január 19-21., csütörtök-szombat, 10:00-17:00
Hol?: Budapest, HUNGEXPO

Ez a hétvége választ adhat egy csomó kérdésre a jövőddel kapcsolatban. A HUNGEXPO területén zajlik szombat estig az idei Educatio Kiállítás, ahol ezúttal közel 200 kiállító várja az előzetesen kalkulált nagyjából 30 000 látogatót.Az esemény honlapja így fogalmaz: "Közel 50 felsőoktatási intézmény jelenlegi hallgatói-, oktatói adják át a legfontosabb információkat a képzésről, a szokásokról, kollégiumi elhelyezésről, és akár a tanulmányokat követő jövőképről is." Azért csak marad valami a legfontosabbakon kívül, amit személyesen érdemes megtapasztalni.... Szóval ha még bizonytalan vagy a hogyan továbbot illetően, akkor ez a helyes út: fehérvári vasútállomás, M2 metróval az Örs Vezér térig, ott pedig szállj fel a HUNGEXPO járatra - innentől a többi már rajtad múlik.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek