7 évnél régebbi cikk

A zseniális John Hurt öt felejthetetlen szerepe
Fehérvár Médiacentrum fotójaA zseniális John Hurt öt felejthetetlen szerepe

Hetvenhét éves korában hasnyálmirigyrák következtében elhunyt John Hurt. A Golden Globe és BAFTA-díjas színész olyan filmekben volt látható, mint például Az elefántember, A nyolcadik utas: a Halál, az 1984 filmadaptációja, de például ő játszotta a Harry Potter-filmek varázspálcakészítő Ollivanderét is. Alább összegyűjtöttünk öt GIF-et meghatározó alakításaiból.

1. 1984

George Orwell 1984 című regényének filmadaptációját stílszerűen 1984-ben mutatták be. Ebben játszotta Hurt a főszerepet, vagyis Winston Smith szerepét.

2. Doctor Who

A Doctor, aki valójában nem is Doctor. Aki nézi a sorozatot, az tudja, hogy miért írom ezt, aki pedig nem, annak hosszú lenne elmagyarázni. Legyen elég annyi, hogy a világ legrégebben futó sci-fi sorozatába Hurt befért egy címszerepre is.

3. Harry Potter-filmek

Egy kis szerepből emlékezetes alakítást kihozni. Ez a feladat várt Hurt-re, amikor elvállalta a varázspálcakészítő Ollivander szerepét a Harry Potter-filmekben. Talán nem vagyok egyedül azzal a véleményemmel, hogy sikeresen abszolválta a feladatot.

4. Alien (A nyolcadik utas: a Halál)

Hurt ebben a filmben annak a szerencsétlenül járt Kane elsőtisztnek a szerepét hozta zseniálisan, aki - mondhatni - elsőként ismert meg testközelből egy Alient.

5. Indiana Jones és a kristálykoponya királysága

Hurt állítólag nem mondott automatikus igent, amikor felkérték Harold Oxley szerepére, hiába ismételgették neki a mágikus neveket, hogy hát Spielberg, Lucas, meg Indiana Jones... Csak miután elolvasta a forgatókönyvet, azután bólintott rá a felkérésre.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek