7 évnél régebbi cikk

Így néz ki tíz hónappal átadása előtt a Sóstói Stadion
Fehérvár Médiacentrum fotójaÍgy néz ki tíz hónappal átadása előtt a Sóstói Stadion

Bár kívülről ez kevésbé látszik, de a terv szerint halad az új Sóstói Stadion építése. A kemény tél sem okozott csúszást, az építéssel megbízott cég biztos benne, hogy 2018. január 16-án átadhatják a Videoton megújult otthonát.

Kevesebb mint tíz hónap múlva átadják a megújult Sóstói Stadiont. Bár sokan úgy vélik, hogy csak hatalmas földkupacok látszanak kívülről, és semmi nem történik, az építéssel megbízott Strabag képviselői szerint minden a tervek szerint halad, és csak most következik az építkezés látványos része. A következő 100 napban nagyjából szerkezetkész lesz a stadion, a  hatalmas betonelemek a helyükre kerülnek, ezzel párhuzamosan folytatják a 405 férőhelyes parkoló és a környezet kialakítását is.

Az építkezésen több mint 100 ember és 17 munkagép dolgozik. A 14 201 férőhelyes stadiont 12,6 milliárd forintból húzzák fel és a 20-30 éve nem tapasztalt kemény tél sem hátráltatta a munkálatokat. A Strabag képviselői a hétfői sajtóbejáráson hangsúlyozták: tartják az ütemtervet és 2018. január 16-án átadják a Videoton focicsapatának új otthonát.

Az építkezés most 11 százalékos készültségen áll, ami a gyakorlatban így néz ki:

A főépület szerkezetét megtartják, ez most így néz ki a pálya helyéről nézve (Fotó: Horváth Reni)

Az utolsó még állva maradt kandelábert is hamarosan elbontják. Egyelőre még azért áll, mert telefonszolgáltatók antennáit is telepítették ide. (Fotó: Horváth Reni)

A lelátók tartópillérei már a helyükre kerültek (Fotó: Horváth Reni)

134 ember dolgozik az új Sóstói Stadion építési területén (Fotó: Horváth Reni)

Ez csak kettő a 17 munkagépből, amit a munkálatok során használnak (Fotó: Horváth Reni)

Így néz ki majd jövő januárban a kész Sóstói Stadion (Kép: szekesfehervar.hu)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek