7 évnél régebbi cikk

Április elsejétől vonatpótló autóbuszokkal juthatunk el a Balaton déli partjára
Fehérvár Médiacentrum fotójaÁprilis elsejétől vonatpótló autóbuszokkal juthatunk el a Balaton déli partjára

A Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vonalon április elsejétől június 16-ig vonatpótló buszok járnak majd. A szakasz pályakorszerűsítés miatt lesz lezárva, ami a Balaton szinte teljes déli oldalát érinteni fogja.

Az aki idén úgy döntene, hogy innen a Velencei-tó partjáról inkább most a Balatonra látogatna, érdemes időben utána néznie az aktuális vágányinfóknak. Április elsejétől ugyanis az egész déli parton vonatpótló buszok járnak. 

Április 1-6-ig érdemesebb eleve busszal menni a magyar tenger déli partszakaszára, hiszen egy hosszabb részen, Szabadbattyántól Balatongyörökön át egészen Keszthelyig a vágányok felújítása miatt úgy is buszra kell szállniuk az utazóknak. Hatodikától egészen a nyári menetrend beiktatásáig, azaz június 16-ig, kicsit javul a helyzet, akkor "csak" Szántód-Kőröshegytől Keszthelyig nyúló szakaszon kell buszoznunk.

Június 16-ig a sárgával jelölt szakaszon vonatpótló autóbuszok járnak (Fotó: mavcsoport.hu)

Április első hetében a dél-balatoni vonalon is lesznek változások, itt a Gárdony- Szabadbattyán szakaszon járnak majd vonatpótló autóbuszok. Néhány tapolcai gyors teljesen kimarad: a Budapest-Déli pályaudvarról Szabadbattyánig közlekedő szerelvények helyett nagykanizsai gyorsvonatokkal lehet majd utazni.

A pótlóbuszok a vonatok megállóhelyeit érintik, a közút kialakításának megfelelően. Budapest-Déli pályaudvar–Székesfehérvár–Siófok viszonylatban és visszaúton a gyors- és személyvonatok az eredeti menetrend szerint fognak közlekedni, de mindig bevárják a buszokat. 

Érdemes utazás előtt a MÁV oldalán utánaolvasni : az aktuális vágányzári infókat ide kattintva nézheted meg.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek