6 évnél régebbi cikk

Mobilbarát lett a megújult szekesfehervar.hu
Mobilbarát lett a megújult szekesfehervar.hu

Új honlapot kapott Székesfehérvár. A régi dizájnt hétfőn délután váltotta egy frissebb, átláthatóbb felület és ami talán a legfontosabb: az új szekesfehervar.hu kialakításánál fontos szempont volt, hogy mobilbarát oldalt készítsenek. Sikerült.

Aki hétfőn délelőtt járt a szekesfehervar.hu oldalon, még ezen a honlapon böngészhetett:

A kora délutáni óráktól azonban már egy teljesen más külső fogadta az oldal látogatóit:

Az idők (és a felhasználók) szavát meghallva és meghallgatva most elérkezettnek látták az időt, hogy egy frissebb, egyszerűbb, ha úgy tetszik letisztultabb oldalt kapjon a város – amelynek fejlesztése során már előtérbe került, hogy egyre többen böngésznek mobileszközökről. (Utóbbiról és okairól részletesebben a Már többet netezünk mobilról, mint számítógépről című cikkünkben írtunk.)

A telefonos nézet (Fotó: szekesfehervar.hu)

Gombaszögi Attila, 'gomba' szokásos szerdai Kockájában ezúttal majd a felszíntől a gyökerekig leás, tüzetesen szétklikkeli a megújult honlapot, hogy megossza, mit talált a forráskódok mélyén, illetve milyen rejtett funkciókkal bír a szekesfeharvar.hu. A mi első benyomásaink egyórás kattintgatást követően:

  • Az eddig német és angol fordítás mellé az oldal kapott egy lengyel fordítást is. Legalábbis a korábbi képernyőfelvételen a lengyel zászló biztosan nem látszott.
  • Végre eltűnt a képernyő két oldaláról a teljesen felesleges sárga betűerdő, vagyis a háttérkép.
  • Sokkal átláthatóbb az új oldal az eddigi szóhalmaz helyett. 
  • Az eddigihez képest határozottan gyors, de összességében azért egy kicsit még mindig lomha az oldal. A pingdom.com-mal Melbourne-ből tesztelve 15,82 másodperc az átlagos betöltési idő, Stockholmból nézve pedig 7,51 másodperc. Ezen érdemes lenne majd még reszelgetni.
  • Dr. Cser-Palkovics Andrásnak jól áll, hogy levette a zakót.

De ami a legfontosabb: mobilbarát az oldal. Akinek esetleg mégis nagyon hiányozna az előző dizájn és nosztalgiázna egyet, az ide kattintva az 1999-es állapotig visszamenőleg gyönyörködhet az előző verziókban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek