6 évnél régebbi cikk

Hogyan éld túl a nyarat? Tippek szülőknek és gyerekeknek
Fehérvár Médiacentrum fotójaHogyan éld túl a nyarat? Tippek szülőknek és gyerekeknek

Megkezdődött a szünidő, s mint az köztudott, ilyenkor a gyerekek több veszélynek vannak kitéve, mint az iskolák óvó falai között. Fontos, hogy a szülők megismertessék a csemetékkel a lehetséges veszélyforrásokat, hiszen tapasztalanságuk és naivságuk miatt könnyen áldozattá válhatnak.

Összeszedtünk 10 tippet, amire mindenképpen figyelned kell, és nem árt, ha figyelmezteted a csemetédet is:

1. A segélyhívó számokat és a te telefonszámodat ismerje fejből!
2. Hívd fel a figyelmét az óvatos közlekedésre! Hogy legyen körültekintő a gyalogos, és a kerékpáros közlekedésben is, hiszen a nyári hónapokban gyakoribbak a magányos és a közúti balesetek is.
3. Ha sötétben mennek, kísérjék haza egymást, ne maradjanak egyedül!
4. Idegenekkel semmi esetre ne menjenek el, akkor se, ha valaki útbaigazítást kér!
5. Nemcsak saját, hanem egymás testi épségét is óvják!
6. Ha támadás éri őket, magukat védjék, ne az értékeiket!
7. Az értékeik védelme is fontos. A gyerek a mobiljával, drága holmijával ne kérkedjen, ne hívja fel ezekre a figyelmet! A táskájára is vigyázzon, ha lehetséges, tartsa maga mellett!
8. Aggodalmaskodás helyett érdemes jó előre leegyeztetni a gyerkőccel, hogy merre megy, kivel és meddig lesz távol. Beszéljük meg vele azt is, hogy ha késni fog, szóljon nekünk telefonon. És az is jó, ha tudjuk a barátaik nevét, címét, elérhetőségüket.
9. Fontos betartani a biztonságos internet használat szabályait. Ehhez nagy segítség, hogy számtalan program segíti a veszélytelen böngészést.
10. Mindenképp beszélj a gyerekkel arról, hogy ne próbálja ki a különböző kábítószereket, tudatmódosító anyagokat, mert hatásuk kiszámíthatatlan és könnyebben válhat áldozattá és elkövetővé is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek