6 évnél régebbi cikk

Nem volt Fejér megyei a bezárt kalandparkok között
Fehérvár Médiacentrum fotójaNem volt Fejér megyei a bezárt kalandparkok között

Biztonságos a két Fejér megyei kalandpark, még a között a tizenhárom között sincsen, ahol néhány eszközt betiltottak a hatóságok.

Bátran tervezhetünk a vakáció alatt élménypark-látogatást, legalábbis Fejér megyében bátran, hiszen mind az Alcsútdobozi, mind pedig a Tordasi Kalandpark biztonságos.

„Fejér megyében két kalandpark működik. Ezek nem tartoznak a négy ideiglenesen bezárt kalandpark közé, és nem tartoznak azok közé sem, amelyekben egyes eszközöket betiltott a hatóság.” – kaptunk megnyugtató választ a Fejér Megyei Kormányhivataltól.

Hétfőn a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatott, hogy az elmúlt időszakban 87 kalandparkban 233 kalandpályát ellenőriztek, és 31 helyszínen 80 eszközben találtak hiányosságokat. Négy kalandparkot zártak be ideiglenesen az ellenőrök, mert annyi hiányosságot találtak. 13 kalandparknál nem a teljes parkot zárták be, hanem egyes eszközöket tiltottak be, ezeken a helyeken továbbra is be lehet lépni, de a betiltott eszközöket nem lehet használni. A 34 százalékos kifogásolási arány jelentős javulás a tavalyi 54 százalékhoz képest, de ezt is túl magasnak tartják, ezért augusztus végéig folytatják a kalandparkok kiemelt ellenőrzését.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek