6 évnél régebbi cikk

Utáljuk, ha morzsás a padló, viszont az ebéd utáni alvás rendben van - Idegesítő magyar szokások a lakásban
Fehérvár Médiacentrum fotójaUtáljuk, ha morzsás a padló, viszont az ebéd utáni alvás rendben van - Idegesítő magyar szokások a lakásban

A magyarok többsége szerint nagyon zavaró, ha étkezés közben a lakásban mászkálunk és mindent összemorzsálunk, viszont semmi gond nincs azzal, ha ebéd után valaki ledől egy kis alvásra, miközben a többiek is otthon tartózkodnak. Az IKEA kérdezte az ország lakosait az idegesítő otthoni szokásokról.

Mennyire idegesít, ha valaki asztalra tett lábakkal nézi a tévét? És a kutya is bebújik az ágyba? Szerinted is bosszantó, ha valaki szanaszét dobálja a ruháit a lakásában? Ilyen és ehhez hasonló húsbavágó kérdéseket feszegetett az a felmérés, ami az IKEA megrendelésére készült a magyarok négy fal közti szokásairól. 

A svéd bútorgyártó (bár egyre inkább életmód) cég a mai trendeknek megfelelően nem csak klasszikus reklámokkal igyekszik médiát szerezni magának és az emberek fejébe férkőzni, hogy "helló, mi is itt vagyunk!", hanem szeretne olyan tartalmat is adni nekik, amit alaposan meg lehet rágni. Ilyen lett ez a felmérés is, amit a napi.hu szúrt ki.

Eleve már a két infografika címe is figyelmfelkeltő és kicsit magunkba nézős: 

  • Idegesítő szokások a négy fal között, amikor egyedül vagy
  • Idegesítő szokások a négy fal között, amikor nem vagy egyedül

Ezek alapján a válaszadó honfitársainkat leginkább a lakás összemorzsálása zavarja, amikor a kecóban le-fel sétálva táplálkozunk, miközben alig zavar valakit, ha mezítláb mászkálunk otthon. 

Ha viszont nem vagyunk egyedül a lakásban, akkor a többség szerint nincs idegesítőbb dolog, mint amikor szanaszét hagyjuk a ruháinkat, abszolút nem zavaró azonban, ha valaki ebéd után szundít egyet, miközben a többiek is otthon vannak. Ez nyilván minden második vasárnapon egy Forma-1-es futammal kombinálva még inkább legális.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek