6 évnél régebbi cikk

Már megint szerepel Fehérvár egy külföldi vlogger videójában
Már megint szerepel Fehérvár egy külföldi vlogger videójában

És ennek mi nagyon, nagyon örülünk. A belga-holland Guigui & Eli Travel vloggere augusztusban töltött családjával öt napot Magyarországon. A Balaton volt a fő bázis, de épp a legjobbkor, a Királyi Napok idején ellátogattak Székesfehérvárra is.

Manapság már egyre kevésbé az utazási irodák prospektusai vagy a közterületeken elhelyezett óriásplakátok győzik meg az embereket arról, hova is kellene utazni. Sokkal inkább a word of mouth, vagyis a szájról szájra terjedő jó (vagy rossz) vélemények befolyásolják a döntésben az utazókat. Az utóbbi években pedig még ennél is nagyobb lökést adnak a tanácstalanoknak a Youtube utazási vloggerei. Ezért is fontos minden turisztikai célpontnak, hogy minél több és minél népszerűbb vlogba kerüljön be.

Ugyan a Guigui & Eli Travel még messze nem a legmenőbb utazós vlog, de ki tudja, mit hoz a jövő. A mindössze néhány hónapja vlogoló belga-holland páros egyik tagja az elmúlt nyáron öt napot töltött Magyarországon a családjával, és a balatoni élményei mellett nagyjából egy percet szán a legutóbb feltöltött videójában Székesfehérvárra is.

A videóban 3:16-tól láthatjuk, ahogy a Királyi Napok idején többek között a belvárosban sétálnak, elköltenek egy ebédet a Porto Vinóban, és még a Bazilikát is megnézik. Ahhoz pedig, hogy Fehérvár igazán és egyre kedveltebb célpont lehessen a külföldiek számára, minél több ilyen 50 másodpercre van szükségünk.  

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek