Egy különleges recept a hideg téli estékreEgy különleges recept a hideg téli estékre
Az első képen az étel hozzávalóit láthatjátok: sütőtök, sör, narancs, méz, gyömbér, lila burgonya, vaj, csülök (szuvidolva). Ebből pedig már össze is lehet rakni fejben a mai főszereplőnk nevét: sörben-mézben pácolt csülök sós-mézes sült tökben.
A szuvidolás előnye, hogy néhány perc alatt készre tudjuk sütni húsunkat, ami omlós, és puha lesz, de ha nincs módunk ennek a technológiának az alkalmazásra, akkor is el tudjuk készíteni ezt az ételt, a csülköt a szokásos módon süssük aranybarnára, vagy sütőben, vagy serpenyőben, ki hogyan szokta.
Amikor már majdnem kész, adjuk hozzá a mézet, locsoljuk meg sörrel, majd pirítsuk össze.
A csülköket kivesszük, majd beledobjuk a serpenyőbe a narancsot, a gyömbért és a lila burgonyát, hozzáadjuk a vajat, majd 2-3 percig pirítjuk, és kész is.
Már csak a tálalás van hátra, ami valljuk be, nem hétköznapi.
A sütőtököt mézzel bekenve, sózva sütőben megsütjük, tálaláskor pedig belehalmozzuk a csülköt, a lila burgonyát és a narancs gerezdeket, majd meglocsoljuk a maradék szafttal. (Tuille-al, és salátával díszíthetjük.) Jó étvágyat!