6 évnél régebbi cikk

Itt lesz orvosi ügyelet az ünnepek alatt Fehérváron!
Fehérvár Médiacentrum fotója
rd.com
Itt lesz orvosi ügyelet az ünnepek alatt Fehérváron!

Fáj, lüktet, megégette, begyulladt? Mit csináljunk, ha beteg lesz a gyerek, fáj a fogunk, ha elfogyott a gyógyszerünk? Amikor baj van, jó ha tudjuk, hová fordulhatunk Székesfehérváron az ünnepek alatt.

December 22-én 16 órától egészen december 27-én reggel 8 óráig a Seregélyesi úti Orvosok Házát kell felkeresniük mindazoknak, akiknek orvoshoz kell fordulniuk az ünnepek alatt. Karácsonykor felnőtt illetve gyermekorvosi ügyeletet is tartanak. Az ezt követő napokban a megszokott helyszíneken és rendelési időben fogadják a pácienseket. Majd december 29-én 16 órától egészen január 2-án 8 óráig szintén az Orvosok Házában lesz az ügyelet.


Szintén a Seregélyes úti létesítményt kell felkeresni akkor, ha fogfájás gyötri az embert. A fogorvosi ügyelet az ünnepi időszakban december 23-a és január 1-je között 8-tól 14 óráig várja a betegeket.


Az ünnepi időszak előtt ellenőrizzük a házi patikánkat is! Érdemes átnézni, hogy minek járt le a szavatossága. Győződjünk meg arról is, hogy van-e megfelelő mennyiségű fájdalom- és lázcsillapító, ragtapasz, fertőtlenítő, géz és az égési sérülések ellátására alkalmas készítmény. Sokaknak kell folyamatosan gyógyszert szedniük. A krónikus betegeknek érdemes odafigyelniük arra, hogy minden szükséges gyógyszerrel rendelkezzenek. Ne maradjon el ezek felíratása vagy kiváltása a nagy kapkodásban!


A gyógyszertárakban december 24-én a vasárnapi nyitvatartási rend lesz érvényben. December 25-én és 26-án a gyógyszertárak a működési engedélyükben rögzített, munkaszüneti napra vonatkozó előírásoknak megfelelően látnak el ügyeleti, készenléti szolgálatot. Évek óta a József utca 2. szám alatti az ügyeletes gyógyszertár. A nyitvatartási időn túl a gyógyszertári ügyelet az országban mindenütt folyamatosan biztosítva lesz. A gyógyszertárak bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelzik a nyitvatartási rendet mindenütt, valamint az elérhetőséget, és azt is, hogy hol van a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot teljesítő gyógyszertár.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek