6 évnél régebbi cikk

Így telt a fehérvári sport szilvesztere
Fehérvár Médiacentrum fotójaÍgy telt a fehérvári sport szilvesztere

Pihenés? Buli? Vagy netán alvás, mert másnap már edzés vagy meccs van? Bármilyen furcsa, szilveszter éjszakán utóbbi volt a jellemző a fehérvári topcsapatok játékosainál.

Ahány ház, annyi szokás, és természetesen ahány sportág, annyi bajnoki lebonyolítás. Nincs ebben semmi furcsa, mégsem lehet ugyanolyan ütemezése egy jégkorong és egy labdarúgó csapatnak. Érdemes áttekinteni, mivel is teltek az ünnepek Székesfehérvár sportcsapatainál.

A legkönnyebb a válasz a Videoton FC esetében, a labdarúgók számára ugyanis leginkább édes semmittevés kísérte az ünnepeket és a szilvesztert. A Vidi december elején zárta az OTP Bank Liga őszi szezonját, a tavaszi felkészülést pedig a napokban kezdi meg a csapat, a játékosok számára így pihenéssel teltek az elmúlt hetek.

A többi fehérvári klubnál azonban mozgalmasabb volt 2017 vége. A Fehérvár AV 19 sorra játszotta az EBEL-meccseket, de hát ezen nem kell csodálkoznunk, a hoki mégiscsak téli sport. A fehérváriak december 21-én, majd 26-án, 28-án és 30-án is jégre korcsolyáztak. Hogy a szilveszteri bulival se legyen túl sok gond, arról a január elsejei játéknap gondoskodott, így a játékosoknak nem nagyon kellett pezsgősüvegek nyitásával vagy tűzijátékok fellövésével bíbelődniük. Kárpótlásul elsején idegenben sikerült legyőzni a Znojmo gárdáját 4-1-re, más kérdés, hogy ezt azóta két vereség követte 2018-ban.

Az Alba Fehérvár kosárlabdacsapatánál is mozgalmasak voltak az ünnepek. A Dzunics-legényég december 22-én legyőzte idegenben a MAFC gárdáját, majd jött két nap pihenő 23-án és 24-én. Karácsony első ünnepén már edzett a csapat, mely 28-án szinte kivégezte egyik nagy riválisát, a Körmendet (115-75). Ez a siker Lóránt Péter, az Alba csapatkapitánya szerint fél nap plusz pihenőt jelentett.

– 28-án játszottunk a Körmenddel, aztán még két napot edzettünk, majd kaptunk két nap szünetet, 31-én és 1-én pihentünk. Előzetesen másfél napot tervezett be a vezetőedzőnk, de a nagyarányú győzelem után kaptunk még egy fél napot pluszban, ez is bizonyítja, nagy szó 40 pontos különbséggel nyerni egy élcsapat ellen –  mesélt mosolyogva az újévi pauzáról Lóránt Péter.

Az Alba FKC kézilabdázói a női világbajnokság miatt majd másfél hónapig nem játszottak bajnokit, ám az edzések csak egy hétre álltak le novemberben, a csapat azóta gőzerővel készül. Karácsonykor is edzettek a lányok, hiszen a bajnokság december 30-án, az MTK elleni meccsel folytatódott számukra. Hazai pályán nem jött össze a győzelem, a 28-28-as döntetlen után sem kaptak sok pihenőt a lányok.

– Már elsején edzettünk, úgyhogy nem kaptak pihenőt a lányok az MTK elleni meccs után. Ez alapból így is szerepelt a programunkban, nem az MTK elleni pontvesztés hozadéka. Nyilván nem volt a legjobb a hangulatunk, de ezen most már tovább kell lépni és a hatodikai, Siófok elleni meccsre koncentrálni. Összességében nekünk munkával indult az újév – árulta el kérdésemre Deli Rita vezetőedző.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek