6 évnél régebbi cikk

Húsz percig nem nyílott fel a vasúti sorompó, óriási volt a torlódás – Székesfehérváron történt
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Húsz percig nem nyílott fel a vasúti sorompó, óriási volt a torlódás – Székesfehérváron történt

Műszaki hiba miatt szerdán reggel húsz percen keresztül nem nyílott fel a vasúti sorompó Szárazréten, a Farkasvermi úton. A munkába sietők nem annyira voltak boldogok.

A helyzethez képest nyugodt hangú hölgy telefonált be a Vörösmarty Rádió reggeli műsorába szerdán: elképesztő hosszúságú sor torlódott fel Szárazréten, a Farkasvermi úti vasúti átjárónál, ugyanis a sorompó már húsz perce nem nyílott fel. Az szerencsére hamar kiderült, hogy ezúttal szó sincsen semmilyen tragédiáról, egyszerű műszaki hiba okozta a problémát. Megkeresésünkre a vasúttársaság a következő választ adta:

Az említett szárazréti sorompó ideiglenes műszaki hibáját a székesfehérvári forgalmi szolgálattevőnek azonnal, automatikusan jelezte a berendezés, és haladéktalanul intézkedett a javításról, melyet a műszaki munkatársak rövid idő alatt elvégeztek. A sorompó jelenleg is üzemszerűen működik. Lakossági bejelentést nem kaptunk.
A vasúttársaság köszöni a közúti forgalom résztvevőinek a türelmet, valamint hogy a KRESZ előírásait betartották az útátjárónál.

Azért a KRESZ-szabályokat nem mindenkinek sikerült betartani, egy másik szemtanú ugyanis így számolt be a történtekről a Facebookon:

„Reggel fél nyolctól nyolcig ott álltam az unokámmal a sorban. A rendőrségre telefonáltam 15 perc után, de semmi nem történt. Az autósok kerülgetve a leengedett sorompót a piros jelzés mellett mentek át....Közben jött a mentő is, álltak a buszok mindkét irányba. Nyolc óra előtt egy két perccel kerültem a 8-as felé.”

A piros jelzésen áthaladásból, a leeresztett sorompó melletti átkacsázásból szerencsére nem történt tragédia. Persze a munkába igyekvő autósok türelmetlensége is abszolút érthető, de azért legközelebb érdemes először a MÁV hibabejelentő telefonszámainak egyikét tárcsázni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek