6 évnél régebbi cikk

Így szálljunk szembe a tavaszi fáradtsággal!
·Egészségegészség·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pxfuel.com
Így szálljunk szembe a tavaszi fáradtsággal!
·Egészségegészség·Utolsó frissítés: undefined

Egyre többet süt a nap, csicseregnek a madarak, ébred a természet. Csak mi nem tudunk sehogy se felébredni, álmosnak, gyengének érezzük magunkat. A tavaszi fáradtság azonban néhány nap alatt legyőzhető!

Ahogy kisüt a nap és enyhül az idő, sokunknak egyből javul a kedélyállapota, és több kedve van kimozdulni. Mi okozza mégis, hogy amikor végre búcsút intünk a szürke és lehangoló téli napoknak, a semmiből ólmos fáradtság tör ránk és folyton álmosak vagyunk? Az úgynevezett tavaszi fáradtságot leginkább az eredményezi, hogy a téli hónapok folyamán kiürülnek szervezetünkből az ásványi anyagok. Ezek pótlása tehát a legfontosabb feladatunk.

Supliczné Tóth Mária táplálkozási tanácsadó szerint ilyenkor első körben próbáljunk meg megszabadulni a zsíroktól az étrendünkben. "A téli táplálkozás következtében sokkal zsírosabb a vérünk. Kezdjünk el csíranövényeket, több zöldséget enni. Figyeljünk a folyadékfogyasztásra, és pótoljuk tudatosan az ásványi anyagokat, vitaminokat. Nem elegendő a táplálkozás, hanem aki fáradtabb, kedvetlenebb, a bőre szárazabb, a haja fénytelenebb, körme esetleg töredezik, annak mindenképp érdemes arra gondolni, hogy pótolja az ásványi anyagokat.”

 

Szakértőnk elmondása szerint legjobb ezt komplex formában tenni, méghozzá olyan arányban, ahogy a természetben jelen vannak. „Önmagában egy-egy monokomponensű ásványi anyaggal nem érjük el a célt. Ezért tud egyébként hatékony lenni, ha természetes módon, növényekkel pótoljuk. Ilyenkor a zöld leveket igyuk: búzafűlevet, árpafűlevet, lucernafüvet. Ezekhez porban is hozzá lehet jutni, elkeverni és meginni. A zöld levek, az algák nagyon hatásosak. És ezekkel nem izoláltan egy-egy hatóanyagot viszünk be a szervezetünkbe, hanem szimbiózisban egymással, kellő összetételben.”

A legjobb hír pedig az egészben az, hogy elég akár 3-4 nap is ahhoz, hogy frissebbek, vitálisabbak, éberebbek legyünk, és végre igazán élvezni kezdjük a tavaszt.

További információk:
www.mentahaz.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek