5 évnél régebbi cikk

A világ legundorítóbb színét vetik be a dohányzás ellen
Fehérvár Médiacentrum fotójaA világ legundorítóbb színét vetik be a dohányzás ellen

Pantone 448 C. Ez a hivatalos kódja a világ legundorítóbbként nyilvántartott színárnyalatának, melyet a jövőben a dohányzás elleni harcban vethetnek be.

Halál, kátrány, piszok. E kedves jelzőkkel illetik a színskála 448 C árnyalatát, melyet korábban hivatalosan is a világ leggusztustalanabb színeként definiáltak. Nos, a csúnyaság is lehet hasznos, jelen esetben ugyanis a dohányzás elleni küzdelem élharcosa lehet ez a szín.

A zöldes-barnás árnyalatot Ausztráliában dobják piacra, az ötödik kontinensen ráadásul nem csupán gerillaakcióként, hanem totális fegyverként tekintenek az árnyalatra, ugyanis egy kormányzati döntés alapján a jövőben a cigarettásdobozokat ebben a színben dobhatják csak piacra a gyártók. Az intézkedéstől azt várják, hogy a nem éppen kellemes látványt nyújtó árnyalat már a vásárláskor elveszi a dohányosok kedvét az újabb koporsószegek beverésétől.

Az ausztrál ötlet egyébként más országokban is termőtalajra hullott, a hírek szerint Nagy-Britanniában, Írországban és Franciaországban is tervezik hasonló cigarettásdobozok forgalomba hozatalát.

Akár dohányos vagy, akár nem, az alábbi videón tesztelheted a Pantone 448 C hatását:

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek