5 évnél régebbi cikk

Chelsea, PAOK, BATE Boriszov: ők lesznek a Vidi ellenfelei az Európa-liga csoportkörében
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI
Chelsea, PAOK, BATE Boriszov: ők lesznek a Vidi ellenfelei az Európa-liga csoportkörében

Utolsóként húzták ki a MOL Vidi FC nevét az Európa-liga csoportkörének sorsolásán. A magyar bajnok az angol Chelsea-vel, a görög PAOK-kal és a fehérorosz BATE Boriszovval került egy csoportba. Az első meccset szeptember 20-án rendezik.

Igazi sztárcsapattal került egy csoportba a MOL Vidi FC az Európa-liga pénteki sorsolásán. A londoni Chelsea az egész mezőny egyik legerősebbje, 2017-ben megnyerték az angol Premier League-et, míg 2012-13-ban éppen akkor lettek az Európa-liga bajnokai, amikor a székesfehérvári csapat legutóbb a csoportküzdelmekben érdekelt volt. A Chelsea-nek nem lesz ismeretlen a budapesti Groupama Aréna, ahol a Vidi a hazai meccseit rendezi, hiszen az angolok voltak a stadionavatón a Ferencváros ellenfelei 2014. augusztus 10-én.

A londoniakon kívül a görög PAOK Szaloniki és a fehérorosz BATE Boriszov szerepel még az L-csoportban a Vidi és a Chelsea mellett.

Érdekesség, hogy a Vidi valamennyi Bajnokok Ligája-selejtezős ellenfele végül bejutott az Európa-liga csoportkörébe. A luxemburgi F91 Dudelange a görög Olympiakosszal, az olasz AC Milannal és a spanyol Real Betis-szel, a bolgár Ludogorets a német Bayer Leverkusennel, a svájci FC Zürichhel és a ciprusi AEK Larnacával, a svéd bajnok Malmö FF pedig a török Besiktas-szal, a belga Genkkel és a norvég Sarpsborggal került egy csoportba.

Az Európa-liga csoportmeccseit szeptember 20-án, október 4-én és 25-én, november 8-án és 29-én, valamint december 13-án rendezik. A mérkőzések mindegyik napon két időpontban (18:55 és 21:00) kezdődnek.

A MOL Vidi FC valamennyi hazai Európa-liga mérkőzését a budapesti Groupama Arénában játssza. A csapat az UEFA szponzornevekre vonatkozó előírásai miatt a nemzetközi kupában Vidi FC néven játszik, a stadion neve pedig - hasonló okok miatt - Ferencváros Stadion lesz. A mérkőzéseket a Sport TV csatornáin (Sport1, Sport2) lehet majd élőben követni. A 2018-19-es Európa-liga döntőjét május 29-én rendezik Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban.

A MOL Vidi FC jogelődje, a Videoton FC utoljára a 2012-13-as szezonban szerepelt az Európa-liga csoportkörében. Akkor a Genk, a Basel és a Sporting Lisszabon ellen két győzelemmel és négy vereséggel fejezte be a csoportot, így a portugál csapatot megelőzve, a harmadik helyen esett ki a kupából.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek