Fair30 °C
2020. augusztus 8. szombat László
Menü

Nincs menekvés: újabb hidegfronttal indul a hét!

Nincs menekvés: újabb hidegfronttal indul a hét!
Marad a hideg! (Fotó: blog.dogbuddy.com)

Bár kicsit elhúzódott a nyár, a múlt héten végérvényesen beköszöntött az ősz. A rossz hír az, hogy a hétvégi borongós időjárást követően a jövő hét elején újabb hidegfront borzolja majd a kedélyeket, amelynek köszönhetően esőből és viharos széllökésekből is bőven kijut nekünk. Persze akad jó hír is: a hét második felében napsütésben sem szenvedünk majd hiányt, sőt, lesz ahol 20 fok körüli lesz a hőmérséklet. Tudom, tudom, de aki a kicsit nem becsüli...

Eléggé rosszul esett ez az éles váltás a nyári és az őszi időjárás között. Amíg pénteken még vígan sütkéreztem a napsütésben, addig szombaton már hosszúnadrág-pulcsi szettben is fáztam, ugyanis olyan hirtelen jött a hideg, hogy lereagálni sem volt ideje a szervezetemnek. Hogy szokjuk a nyár végi helyzetet, viharos széllel újabb hidegfront érkezik a jövő hét elején, eső is várható, de sok lesz a napsütés is. Helyenként 20, míg másutt inkább 15 fok körül alakulnak a maximumok, a leghidegebb órákban viszont néhol fagyra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn a déli órákig a déli és keleti megyékben is megszűnik a csapadék. A kora délutáni órákra a délkeleti megyékben is kisüt a nap. A szél viszont sokfelé viharos lesz, délutántól a légmozgás jelentősen mérséklődik. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-15, a legmagasabb 15-19 fok között várható

Kedden napos idő valószínű, de néhol kialakulhat kisebb zápor. Emellett többfelé megerősödik a légmozgás. A minimumhőmérséklet általában 4-9 fok között alakul, de a szélcsendes helyeken ennél hidegebb lehet, ott már talajmenti fagy is valószínű. A nappali maximumok 12-17 fok között alakulnak.

Szerdán több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 6 fok között alakul hőmérséklet, többfelé lehet talajmenti fagy. Napközben 13-18 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön és pénteken napos idő várható, csapadék nélkül. Csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet általában plusz 1 és 8 fok között várható, talajmenti fagy többfelé, légköri fagy az északi völgyekben lehet. Pénteken a leghidegebb órákban 4-10 fok lesz. A nappali maximumok csütörtökön 16-21, pénteken 19-24 fok között alakulnak.

Szombaton ismét többfelé megerősödik a szél, néhol eső, zápor is előfordulhat. A minimumhőmérséklet 7-12, a maximumhőmérséklet 15-20 fok között valószínű.

Vasárnap sok lesz a napsütés, csapadék nem várható, de időnként megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 2-8 fok lesz. Napközben 14-19 fokig melegszik a levegő.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár