5 évnél régebbi cikk

Megduplázódtak a halállal végződő balesetek Fejér megyében - több fontos adatban is rosszabbak vagyunk, mint az országos átlag
·Közlekedésstatisztika·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Megduplázódtak a halállal végződő balesetek Fejér megyében - több fontos adatban is rosszabbak vagyunk, mint az országos átlag
·Közlekedésstatisztika·Utolsó frissítés: undefined

És a tragédiával végződő balesetek száma ráadásul jóval országos átlag feletti is megyénkben. De nemcsak ez az adat, hanem a balesetek okai is beszédesek.

Elgondolkodtató és mindenképpen figyelemfelhívó adatokat tett közzé a KSH oldalán: a 2018-as első félévi baleseti statisztikai számok lesújtó képet mutatnak Fejérben, nemcsak mindenben rosszabbak vagyunk, mint az országos átlag, de az előző évhez képest is jelentősen romlott a helyzet.

Fejér megyében 2018. I. félévben 333 személysérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, ami az országos balesetek 4,4 százaléka. Számuk egy év alatt ráadásul az országosnál - ami 4,8 százalék - jelentősen nagyobb mértékben, 9,2 százalékkal emelkedett.

Ha a balesetek kimenetelét nézzük még ijesztőbb képet látunk: 114 végződött súlyos, 200 könnyű sérüléssel, az előbbiek száma 11 százalékkal, utóbbiaké 3,6 százalékkal emelkedett 2017 I. félévéhez képest.

A halálos balesetek száma 9-ről 19-re nőtt, jelentősen meghaladva ezzel az országos átlagot, ami 3,4 százalék.

A közlekedési balesetekben összesen 501-en sérültek meg, 14 százalékkal többen, mint 2017 I. félévében. Ahogy a halálos balesetek, úgy a halálos áldozatok száma is megduplázódott, összesen 22 embert vesztettünk el 2018 I. félévében Fejérben. A súlyosan sérültek száma 3,2 százalékkal, 128 főre, a könnyebben sérülteké pedig 15 százalékkal, 351 főre emelkedett.

A balesetek túlnyomó része, 96 százaléka a járművezetők hibájából következett be,

leggyakrabban a sebesség nem megfelelő megválasztása és az elsőbbség meg nem adása miatt. A gyalogosok figyelmetlensége a balesetek 3,9 százalékát okozta.

Úgy tűnik, az alkohol és vezetés viszonya nem változott egy év alatt: ittas állapotban 25 balesetet okoztak, ugyanannyit, mint az előző év azonos időszakában, és alkoholos befolyásoltságot a balesetek 7,5 százalékánál mutattak ki.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek