2 évnél régebbi cikk

Két fehérvári klub szerepel a legnépszerűbb egyesületek rangsorában, de a dobogóra egyik sem fért fel
·Sportstatisztika·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
www.molfehervarfc.hu
Két fehérvári klub szerepel a legnépszerűbb egyesületek rangsorában, de a dobogóra egyik sem fért fel
·Sportstatisztika·Utolsó frissítés: undefined

A járvány alatt jelentősen visszaestek a nézőszámok a hazai csapatsportágakban, a rangsorban a MOL Fehérvár FC és a Hydro Fehérvár AV 19 került az első 20-ba a fehérvári klubok közül.

A sportstatisztika.blog.hu kimutatása a 2021/2022-es szezon október 31-ig lejátszott mérkőzéseinek nézőszámai alapján készült el, és 109 magyar csapat nézőszámait összesíti. A listán a labdarúgóklubok viszik a prímet, a 2021/2022-es szezon eddig mérkőzéseit lajstromba szedő összeállítás első 10 helyezettjéből 7 a labdarúgó NBI-ben, 2 pedig az NBII-ben szerepel.

Az első helyen a Ferencváros áll, amely ebben a szezonban átlagosan 8594 néző előtt játssza bajnoki mérkőzéseit. A fővárosi zöld-fehérek elsöprő fölényét jól mutatja, hogy a második helyre került  DVSC 4522 nézős átlaggal követi csak a listavezetőt. A lista harmadikja az élboly egyetlen másodosztályú csapata, a DVTK, amely átlagosan 3306 szurkoló előtt lép pályára.

A 109 klub listáján a labdarúgóklubok vannak az élmezőnyben

www.molfehervarfc.hu

A másodosztályú DVTK bronzos pozíciója nagy fricska a csapatot követő élvonalbeli kluboknak: a lista negyedik helyén ugyanis a Honvéd áll, míg az ötödik a MOL Fehérvár FC. A nem éppen veretes szezont futó Vidi hazai mérkőzéseit eddig átlagosan 2902 néző követte a helyszínen (6 meccs adatai alapján).

A hatodik a top10 egyetlen nem labdarúgó egyesülete, a Falco férfi kosárlabdacsapata a szezon eddigi részében átlagosan 2393 nézőt csalt ki az Aréna Savaria széksoraira. Az első tíz további helyei ismét labdarúgó kluboknak jutottak, sorrendben a Kisvárda, a Gyirmót FC Győr, a Haladás és az MTK fért még be a legjobbak közé.

A Hydro Fehérvár AV 19 a 14. az összesített listán

www.facebook.com/FehervarAV19

A fehérvári klubok közül az október 31-ig 7 találkozót rendező Hydro Fehérvár AV19 a meccsenkénti 1653 nézővel a lista 14. helyén áll a sportstatisztika.blog.hu kimutatása alapján, ezzel a Falco és a Körmend után a lista harmadik olyan klubja, mely nem a labdarúgásból érkezett.

Ami a többi fehérvári klubot illeti: az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata a 39. helyen áll átlagosan 850 nézővel (4 hazai mérkőzés alapján), míg az Alba Fehérvár KC női kézilabdázói az 55. helyen találhatóak 567-es átlag nézőszámmal, amit 3 mérkőzés alapján számoltak ki.

A teljes listát ide kattintva tudjátok megtekinteni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek