Partly cloudy21 °C
2020. június 1. hétfő Tünde
Menü

Fehérvári programok a hétvégére: swing a Parabában, Deepartment és Móri Bornapok

Fehérvári programok a hétvégére: swing a Parabában, Deepartment és Móri Bornapok
Móri Bornapok (Fotó: Facebook/Móri Bornapok)

Legyen tánc! Vagy palacsinta! Esetleg mindegyik? Ezen a hétvégén könnyen elképzelhető. Igaz ugyan, hogy a palacsinta fesztiválért egészen Alsóörsig kell menni, de az év egyik legjobb borfesztiválját a lényegesen közelebbi Móron rendezik csütörtöktől vasárnapig. Mozikba került Tom Hardy új filmje, a Venom és két jó táncos buli is lesz Fehérváron a hétvégén (swing a Parabában, Deepartment a Petőfiben).

Gasztro: Móri Bornapok
Mikor?: Október 4-7., csütörtök-vasárnap
Hol?: Mór

Amikor egy 14 ezres kisváros négy napra vendégül lát egy egész megyét. Vagy inkább egy országot. Valami ilyesmi lehet egy tőmondatban megfogalmazva a Móri Bornapok, amit annál jobban nem lehet helyhez kötni, mint hogy Móron történik, tulajdonképpen az egész város területén. Az első napot rögtön engedjük is el, hiszen ez a cikk pénteken jelenik meg. Viszont ezen a napon lesz este kilenctől például Kiscsillag koncert a nagyszínpadon, de megválasztják a huszadik Borkirálynőt is. Szombaton ugyanott játszik a 30Y, a Quimby, vasárnap lesz a szüreti felvonulás és az Ismerős Arcok koncertje is. De az igazi főszereplő a bor és a jó hangulat, amit deciről decire haladva érdemes megalapozni. Teljes program a hivatalos honlapon.

Sport: Sportfest a Cutler Fehérvárban
Mikor?: Október 6., szombat 10:00-16:00
Hol?: Cutler Fehérvár

Ha van magyar város, ahol a sportot reklámozni felesleges, az Székesfehérvár. a kérdés sokkal inkább az, hogy ha már sportolunk, akkor mit. A Cutler Fehérvár ezen a dilemmán próbál segíteni: szombaton akár ötféle edzést is díjmentesen kipróbálhat, aki bírja. Ezek közül a spinning órákra és Katus Attila edzésére előzetesen regisztrálni kell, a többi óra a betoppanás és megérkezés módszerével vehető igénybe. A teljes óralistát a program Facebook-eseményén érheted el. Amit mi külön is kiemelnénk, az a reggel 10-kor kezdődő funkcionális tréning Bánhidi Orsival. A Cutler Fehérvár egyik legnépszerűbb edzője minden napra kompromisszumoktól mentes gyakorlatokkal készül, feltehetően így lesz ez szombaton is. Ha minden porcikádat szeretnéd átmozgatni, és olyanokról is tudomást szerezni, amikről eddig azt sem tudtad, hogy léteznek, ott a helyed a reggeli első órán. Valami ilyesmi várható abban a 60 percben: 

Buli: Swing Club Nyílt Nap
Mikor?: Október 5., péntek 18:30-
Hol?: Paraba

Ez a péntek este korán kezdődik a Parabában és feltehetően későn végződik. Fél héttől a Swing Club nyílt napjára várnak mindenkit, aki szereti, és azokat is, akik még nem. Ha pedig sikerült megkedvelni, akkor kilenctől levezetésképpen azonnal lehet is kamatoztatni a kora este tanultakat. Fellép a Valami swing hot gypsy jazz band, és legalább akkor bulit ígérnek, mint amit az év elején feltöltött videóban a városban csaptak a klub táncosai. 

Buli: Deepartment
Mikor?: Október 6., szombat 22:00-
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Nu discót és deep house-t ígérnek a szombati Deepartment szervezői. Na meg azt, hogy ilyen elektronikus buli még nem volt Fehérváron. Utóbbit majd meglátjuk, ráadásul mindezt ingyen. Az biztos, hogy a mostanában futó stílusok közül a dallamosabbak uralják majd a Petőfi Kultúrtanszék nagytermét este tíztől, ameddig. A lemezjátszóknál Thomas Stoffer, Lenny Lenoks és Tony Manero váltják majd egymást. 

Gasztro: II. Palacsinta Fesztivál Alsóörsön
Mikor?: Október 7., vasárnap 10:00-18:00
Hol?: Sirály park, Alsóörs

Aki eddig a kakaós, lekváros, túrós és fahéjas palacsinta négyszögben tengette életét, jobb ha felkészül: a négy alapízen kívül is van élet (meg töltelék). Tavaly annyian voltak az első alsóörsi palacsinta fesztiválon, hogy kishíján botrányba fulladt a rendezvény a gyorsan elfogyó palacsinták miatt. A szervezők tanultak az elsőből, és azt ígérik, idén ez nem fordulhat elő - de legalábbis sokkal több adag készül majd, mint egy éve. Keresve sem találhatnánk egyébként jobb helyszínt a fesztiválnak egy Balaton-parti településnél, hiszen a tó körül feltehetően a nyári hónapok alatt a hekk és kolbász utáni fojtásként többet adnak el a tésztatekercsből, mint az év többi részében az egész országban. Az esőistenekhez vasárnap imádkozni kell, mert a déli óráktól egyelőre komoly esélye van valamiféle csapadéknak, ettől eltekintve azonban hideg nem lesz. Fehérvárról indulva autóval kb. 50 perc alatt oda is érhetünk a Sirály parkba, ahol egy éve ilyen volt a gasztrobuli:

Mozi: Venom
Mikor?: Október 4-től
Hol?: Cinema City Alba

Elég tájékozatlanok lehetnek napjaink űrlényei, ha a globális felmelegedés, a hatodik kihalási hullám kezdete és Donald Trump elnökösködése ellenére is ezt a bolygót választják letelepedés céljából. Márpedig az új anti-szuperhősös film főszereplője így tesz. A szimbiótaként emlegetett ragacsszerű űrizé úgy dönt, hogy nincs is annál jobb, mint albérletbe költözni egy menő újságíró testébe, akivel így 112 percig jól elvitatkozgatnak azon, hogy inkább akkor kihez is tartozik ez a porhüvely. A Tom Hardy főszereplésével készült képregényfilm az év legjobban vártjai közé tartozott, a kritikák szerint azonban nem sikerült valami fényesen. Az előzetesen inkább horrorisztikusnak várt mozit a magasabb bevétel reményében végül belepréselték egy gyerekek számára is elérhető besorolásba, így viszont a sztorit és a látványt is sikerült egyszerre kiherélni. Hogy valóban ez történt-e, nemsokára kiderítjük és vasárnap részletes kritikával jelentkezünk. Addig marad az amúgy jól sikerült előzetes: 

FRISSÍTÉS: Megnéztük, itt le is írtuk a véleményünket: Tom Hardyból előbújt a méregzsák - Venom kritika

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Megkéseltek két embert Gyulán
  Megkéseltek két embert Gyulán
 • Újabb pályázati lehetőség nyílik az OkosÓvoda programban
  Újabb pályázati lehetőség nyílik az OkosÓvoda programban
 • Varga: a járvány elleni védekezés és a gazdaságvédelem kap elsőbbséget 2021-ben
  Varga: a járvány elleni védekezés és a gazdaságvédelem kap elsőbbséget 2021-ben
 • Megkoszorúzták a Balatont
  Megkoszorúzták a Balatont
 • Július elején indulhatnak a közvetlen charterjáratok Budapestről
  Július elején indulhatnak a közvetlen charterjáratok Budapestről
 • Nyílik a világ és egységben az erő – a hét 10 legjobb Instagram posztja Fehérvárról
  Nyílik a világ és egységben az erő – a hét 10 legjobb Instagram posztja Fehérvárról
 • Újabb 9 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést
  Újabb 9 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést
 • Rekordáron, 46 millió forintért kelt el egyetlen üveg konyak
  Rekordáron, 46 millió forintért kelt el egyetlen üveg konyak
 • Napok óta tartanak a tüntetések az Egyesült Államokban
  Napok óta tartanak a tüntetések az Egyesült Államokban
 • Jól halad a Magyar falu program
  Jól halad a Magyar falu program
 • Mentősre támadt egy férfi Budapesten
  Mentősre támadt egy férfi Budapesten
 • Több százezer zarándok otthon követte a csíksomlyói Pünkösdi Búcsút
  Több százezer zarándok otthon követte a csíksomlyói Pünkösdi Búcsút
 • Bővüléssel zárhatja a nyarat a belföldi turizmus
  Bővüléssel zárhatja a nyarat a belföldi turizmus