5 évnél régebbi cikk

Hol van Európa legjobb karácsonyi vására? Mutatjuk!
Fehérvár Médiacentrum fotója
dezoize.us
Hol van Európa legjobb karácsonyi vására? Mutatjuk!

Van, ahol már november első felében megnyit az adventi vásár, a szállásokat pedig októberben már ideje lefoglalni az ilyen utakra. Lássuk, hova miért érdemes menni, ha az évről évre gazdagabb fehérvári adventi vásár mellett mást is látni szeretnénk!

Rengeteg praktikus okból is jó, hogy az adventi időszak négy hétig tart. Az ünnepre való ráhangolódás lelki oldala mellett, ha időben nekifogunk, még van alkalmunk mindent elintézni, beszerezni minden ajándékot szép sorjában. És nem utolsósorban: akár minden hétvégén másik adventi vásárban szívhatjuk magunkba a hangulatot, a forralt bor meg a mézes kalács illatával, no meg persze ízével együtt.


Hogy miért is beszélünk már októberben a karácsonyi készülődésről? Azért, mert bizony most van itt az ideje, hogy kiválasszuk, melyik adventi vásárt is keresnénk fel legszívesebben idén!


Budapesten nagyon hamar, már november 9-től belevethetjük magunkat a forgatagba: a Vörösmarty téren, ahogyan már húsz éve minden év végén, elkezdődik a karácsonyi vásár. A főváros e patinás helyszínén a hazai iparművészeti, kézműves remekekre helyeződik a hangsúly a gasztronómia mellett, szóval ha a hamisítatlan magyar karácsony látvány- és érzésvilágát érezzük leginkább magunkénak, akkor oda menjünk először.

Az egy napos buszos utak kedvelőinek állandó zarándokhelye minden bizonnyal Bécs. Ha palotáról palotára járva (Schönnbrunntól a Hofburgig), a császárváros mesebeli hangulatában érezzük teljesnek a karácsonyi készülődést, (és jól bírjuk a tömeget!), akkor foglaljuk le már most az osztrák fővárosba tartó buszon a helyünket. Bécsben, a Városháza előtti téren felállított gigantikus bódérengeteget tartják a kihagyhatatlan látnivalónak, de az igazat megvallva az apró tereken, eldugott utcácskában is számtalan kisebb kirakodóvásár kápráztatja el a turistákat, hasonlóan széles gasztronómiai kínálattal, és meghitt látványvilággal.

Ha éjszakába nyúló forralt boros-puncsos mámor nélkül elképzelhetetlen a vásározás, akkor aludjunk is ott, ez esetben viszont tényleg ne várjuk tovább a szobafoglalással! Ha picit távolabbi helyszínekre megyünk, amúgy is kényelmesebb, ha nem egy nap alatt akarjuk megjárni az utat.

Például a zágrábi karácsonyi vásárba, melyet 2017-ben és 2016-ban százhetvenhat másik hasonló rendezvény közül választottak ki Európa legjobb karácsonyi vásárának. Óriás adventi koszorú, élő Betlehem, karácsonyi finomságok és közvetlenül a Fő téren tartott vásár melletti modern szállások várják az ide érkezőket. Korcsolyapálya, szabadtéri előadások és hagyományos helyi étkek színesítik még a kínálatot.

Székesfehérváron idén minden eddiginél nagyszabásúbb lesz az adventi forgatag, egyre jobban kifelé terjeszkedik a belvárosból. Már elkezdték a díszkivilágítás felszerelését, amiből jut majd számos új helyszínre: a Távírda utcába, az Országzászló térre és az Oskola utcába, a vasútállomás előtti térre, a Kossuth udvarba és az Órajáték udvarba is.

További ajánlatok:
www.fehervartravel.hu
www.abctravel.hu
www.hotelpanorama.hunguesthotels.hu
www.hotelhelios.hunguesthotels.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek