5 évnél régebbi cikk

Óriáspontyokat telepítettek a Palotavárosi tavakba
Óriáspontyokat telepítettek a Palotavárosi tavakba

Extra méretű, hét-tizennégy kilós pontyokat telepítettek a Palotavárosi tavakba, hogy még több sikerélményt nyújtsanak az oda látogató sporthorgászok számára.

Sok horgász számára ugyan maga az élmény a lényeg, és nem feltétlenül az eredmény: ülni egész nap egy tó partján, gyönyörű, békés környezetben. Mégis a szívük mélyén minden pillanatban a nagy fogásra várnak. És ugyan melyiküknek ne dobbanna meg a szíve, ha egy látványos méretű hal akad a horgukra, amivel aztán elbüszkélkedhetnek a sporttársaknak?

Ilyen felejthetetlen, mondhatni életre szóló sikerélményekkel igyekszik most még több sporthorgászt csalogatni a Palotavárosi tavakhoz a Hofesz, azzal a lépéssel, hogy a napokban az egyébként is rendszeres haltelepítések mellett extra méretű, hét-tizennégy kilós óriáspontyokat telepítettek a Palotavárosban található két horgásztóba.

A Hofesz új vezetése arra törekszik, hogy a kezelésében lévő vízterületek természeti értékeit megóvja, fejlessze, bővítse - árulta el Urfi Tamás, a Hofesz ügyvezetője a Fehérvár Televízió kamerái előtt."Ezeket a halakat nem lehet hazavinni, megtartani, tényleg csak az élmény céljából telepítjük őket. A horgászok számára szeretnénk olyan élményeket biztosítani, amivel itt a város területén belül is rövid, úgynevezett random horgászatok során is életre szóló élményeket kapnak."

Hozzátette: három héten belül több száz kiló sügér illetve süllő kerül az úgynevezett alsó tóba, a finom szerelékes, ultra lágy pergető horgászok számára szeretnének kedvezni ezzel, a jövőben pedig további fejlesztések várhatóak.

Borítókép: sciencemag.org
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek