5 évnél régebbi cikk

Hagyj el te is egy mikuláscsomagot, és csalj mosolyt az arcokra!
Hagyj el te is egy mikuláscsomagot, és csalj mosolyt az arcokra!

Csatlakozz te is az országos kezdeményezéshez, és helyezz el egy apró ajándékot, mikuláscsomagot, könyvet vagy akár játékot december 6-án bárhol, ahol úgy gondolod, hogy könnyen megtalálhatják a járókelők!

Karácsony közeledtével sokunknak megfordul a fejében, hogy nemcsak szeretteinket, hanem azokat is meglepjük, segítsük valami kis aprósággal, akik igazán rászorulnak arra. Manapság az egyik legnépszerűbb ajándékozási forma (amely közben mozgalommá nőtte ki magát), hogy telepakolunk egy cipősdobozt mindenféle földi jóval, majd gondosan becsomagolva azt odaadjuk olyan szervezeteknek, akik továbbítják felajánlásunkat az arra leginkább rászorulóknak.

Persze a cipősdoboz-akción kívül is számos módon kedveskedhetünk a szeretet ünnepén, például elhelyezhetünk egy ajándékot az utcán is. Nem viccelek! Pár napja olyan Facebook-eseményre lettem figyelmes, ahol arra buzdítják az embereket, hogy december 6-án (Mikulás napján) hagyjanak egy mikuláscsomagot, játékot vagy könyvet parkban, padon, bolt mellett, játszótéren, orvosi váróban, óvodában, iskolában - bárhol, ahol nap mint nap megfordulnak, vagy ahol sok ember jár.

Persze közben kiderült, hogy ez a kezdeményezés nemcsak Székesfehérvárra érvényes, hanem országos akcióról van szó, és rengeteg ember jelezte már részvételi szándékát. Úgy látszik, kicsit le vagyok maradva, de jobb később, mint soha! Mutatom is a meglepetésem:

Ha te is szeretnél csatlakozni a Hagyj el egy mikuláscsomagot! csapatához, akkor nincs más dolgod, mint hogy december 6-án helyezz el egy apró ajándékot bárhol, ahol szerinted tutira megtalálhatják azt. Fontos, hogy írj a csomagra egy rövidke üzenetet: "Én egy elhagyott csomag vagyok. nyugodtan hazavihetsz. Azért hagytak el, hogy szebbé tegyem a napodat."

Az ajándékozás után persze még nem ér véget a feladatod, ugyanis Nagy András, a jótékony kezdeményezés szervezője azt kéri (nyilván kíváncsiságtól vezérelve, hogy hány emberhez ért el a felhívása), hogy aki bekapcsolódik a játékba (elhagy vagy talál egy csomagot), jelezze az alábbi e-mail címen: elhagyottmikulascsomag@gmail.com vagy a Facebook-eseménynél. Ha minden megvan, akkor hajrá, hajrá! Lepjék el az utcákat azok a mikuláscsomagok!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek