5 évnél régebbi cikk

A bánat könnye - Rod Stewart hangján énekel a teknős az egyszer használatos műanyagok elleni kampányvideóban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Sodastream
A bánat könnye - Rod Stewart hangján énekel a teknős az egyszer használatos műanyagok elleni kampányvideóban

A SodaStream International LTD felkavaró videójában több tengeri élőlény is szót kap, akiket a műanyaghulladékok sebesítettek meg.

A műanyagszemét világméretű fenyegetéssé vált, az emberi szervezetre gyakorolt hatásai viszont egyelőre ismeretlenek, de pusztító következménnyel lehet óceánjainkra és a tengeri élővilágunkra” – ezekkel a szavakkal indította útjára a cég kampányvideóját Daniel Birnbaum, a SodaStream ügyvezető igazgatója. 

Bár a kampány - nem titkoltan - a cég reklámja is, ám ez mit sem von le értékéből és az általa közvetített üzenet fontosságából: arra szeretnék bátorítani az embereket és a vállalatokat, hogy az egyszer használatos műanyagok helyett térjenek át az újrafelhasználható csomagolásokra. 

A videóban több, a műanyaghulladéktól sérült állat is megjelenik, így egy tengeri teknős is, aki Rod Stewart hangján énekel, és szólítja fel az embereket, hogy vegyék ki a részüket a változásból és tegyék egyszerűbbé életüket az újratölthető műanyag palackok használatával. „Nagy szeretettel viseltetek az óceánok és a tengeri élővilág iránt és boldogsággal tölt el, hogy hangomat adhattam a videóhoz, támogatva ezzel a kampány célkitűzéseit. Ha ez segít fokozni a környezettudatosságot és érdemi változást indít el az újratölthető műanyag palackok használatának elterjedéséért, akkor már megérte ebben részt venni.” – nyilatkozta Sir Rod Stewart a videó kapcsán. 

Ahogy a dalszövegben is elhangzik: a döntés a mi kezünkben van. A döntés, hogy a kényelmünk oltárán mindent feláldozunk, vagy első lépésként képesek leszünk lemondani az egyszer használatos műanyagokról, és tennünk Földünk és az élővilágának jövőjéért. Nem kell nagy dolgokra gondolni kezdésnek, ne használjunk szívószálat, műanyagpoharat, zacskót és műanyagüveget...  
(forrás: National Geograpic) 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek