5 évnél régebbi cikk

Középiskolás fiatalok vállalkozóvá válását segítő nemzetközi projekt indult el Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
KDRIÜ
Középiskolás fiatalok vállalkozóvá válását segítő nemzetközi projekt indult el Székesfehérváron

A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség részt vesz az INTERREG Duna Transznacionális Programban megvalósuló InnoSchool nemzetközi projektben melynek célja a közép-európai országokban, köztük hazánkban is a vállalkozói szellem erősítése és a vállalkozóvá válás segítése a középfokú iskolai tanulmányaikat végző fiatalok körében.

A projekt keretében január 15-én valósult meg annak helyi elindítása a Székesfehérvári Szakképző Centrummal történő együttműködésben. A rendezvénynek a Szakképző Centrum Széchenyi István Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája adott otthont, ahol a Szakképző Centrum alá tartozó iskolák igazgatói ismerkedhettek meg a projekt célkitűzéseivel, valamint a hamarosan kifejlesztésre kerülő vállalkozói oktatást támogató játékszoftver legfőbb ismérveivel. A rendezvény legfőbb célja a projektben érdekelt felek, legfőképpen a középiskolai oktatók és igazgatók, minél szorosabb bevonása volt az együttműködésbe.

Az InnoSchool projekt egy nemzetközi kooperáció eredménye, melynek tagjai úgy gondolják, hogy a jövő környezeti, társadalmi és gazdasági kihívásaira választ jelenthetnek azok a vállalkozások, melyeket a most még középiskolai tanulmányaikat folytató diákok hoznak majd létre. Azonban hazánkban és Közép-Európában még meglehetősen gyenge a vállalkozói kultúra a nyugat-európai országokhoz viszonyítva, s hiányoznak azok az oktatási modellek, amelyek hatékonyan ismertetik meg a diákokat a vállalkozói léttel, s biztosítják azokat a szükséges képességeket, melyekre egy vállalkozónak szüksége van. A projekt éppen e hiányosságokra törekszik megoldást kínálni.

A projekt keretein belül kifejlesztésre kerülő játékszoftver a vállalkozói oktatás középiskolai támogatását tűzi ki célul. A szoftver bír mindazon tulajdonságokkal, melyeket a középiskolai diákok támaszthatnak egy ilyen oktatási segédlettel szemben, biztosítja például a verseny lehetőségét, a közösségi élményt, de legfőképp mégis csak egy játékos tanulási eszköz lesz. A kifejlesztett oktatási eszközt valós iskolai környezetben is tesztelni fogják, melyhez a projekt várja olyan iskolák jelentkezését, akik szívesen részt vennének e teljesen új eszköz alkalmazásban.

A projektről további információkat az alábbi elérhetőségeken találhat:

www.kdriu.hu
www.interreg-danube.eu/innoschool
 
A projekt a Duna Transznacionális Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.
Project co-funded by European Union Funds (ERDF, IPA, ENI)

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek