5 évnél régebbi cikk

Ezek a magyarok legkedveltebb külföldi úti céljai
Fehérvár Médiacentrum fotója
gotravelaz.com
Ezek a magyarok legkedveltebb külföldi úti céljai

Többségében a közelebbi úti célokat választjuk, ha nyaralásról, pihenésről van szó – legalábbis az egyik nagy szállásfoglaló weboldal statisztikái szerint.

Az igazán előrelátók már javában foglalják a szállásokat a 2019-es nyári szezonra, nem halasztják az utolsó pillanatra, egy jó last minute ajánlatban bízva. De hova is szeretnek utazni leginkább a magyarok? A szallas.hu oldal statisztikái szerint többségünk marad az öreg kontinensen, amiben persze nemcsak a biztonság, de jó eséllyel a büdzsénk határai is belejátszanak. Olyannyira szeretünk a közelben maradni, hogy a szállásfoglaló oldal statisztikái szerint a top 10-be bekerült úti célok legtávolabbika, Róma is mindössze 1155 kilométer távolságra van Székesfehérvártól.

Hogy a távolságon kívül miért is érdemes választani ezeket a városokat? A 2019-es előfoglalások alapján összeállt tízes listáról választottam három olyan helyszínt, amit legalább egyszer tényleg muszáj látni.

Zakopane

A Magas-Tátra lengyel részének nemcsak legfontosabb, de egyik legelbűvölőbb városa is, így méltán áll mind a 2018-as, mind a 2019-es lista élén. Igazán különleges hangulatot ad a településnek, hogy a Zakopanei-barázda alján húzódik végig, és egyik oldalról a mészköves Tátra erdősége, másikról pedig a Gubalówka hegyvonulata öleli. Mindezek fényében nem véletlen, hogy évente hárommillióan látogatják, amibe a téli síelések és a nyári kirándulások is beleférnek. Népszerű kirándulóhelyei a Gubalówka, a Kasprowy-csúcs és a Halas-tó. Ráadásul 2015/2016-os téli szezon óta minden évben óriási hólabirintust építenek, idén Guinness-rekorderek is lettek a nagyjából 3000 négyzetméteres csodájukkal.

Crikvenica

Ízig-vérig nyaralós-fürdős-pihenős-napozós üdülőhely a Krk szigetet a horvát tengerparttól elválasztó Vinodoli-csatorna partján. Tökéletes célpont kisgyermekkel, ugyanis nemcsak közel van – Székesfehérvártól 451 km, 4 óra 27 perc az utazás a Google Maps adatai alapján –, de a legtöbb strandja családbarát, és a tenger vize is kiemelkedően tiszta.

Parajd

Legtöbbünknek Parajdról automatikusan a só ugrik be. Nem véletlenül, de a település és környéke azért ennél sokkal-sokkal többet tud adni az odalátogatóknak. Remek kirándulóhelyet jelentenek a sósziklák, a sóbányák csarnokai a légúti betegségek esetén nyújtanak gyógyhelyet, ráadásul különlegeset és egyedit, hiszen 120 méter mélyen templom, játszótér is van. Fürdő és üdülőhely is Parajd, gyógyhatású meleg fürdőjében csak úgy lebeghetünk a tömény sós vízben.

További ajánlatok:
www.hotelpanorama.hunguesthotels.hu
www.hotelhelios.hunguesthotels.hu
www.fehervartravel.hu 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek