4 évnél régebbi cikk

Elkészült a Virágóra beültetése
Fehérvár Médiacentrum fotójaElkészült a Virágóra beültetése

Új számlappal tündököl tavasztól őszig a Virágóra, a 2019-es arculatot a fehérváriak három tervből választhatták ki.

A város egyik meghatározó színfoltja, a Virágóra április 30-tól, keddtől már a pontos időt jelezve, virágokkal beültetve várja a fehérváriakat és turistákat is. A Városgondnokság szakemberei és a MOL Vidi FC játékosai együtt kertészkedtek, ültettek azért, hogy Székesfehérvár egyik legjellegzetesebb pontja elkészüljön.

"Azt hiszem, ha van belvárosi szimbóluma Székesfehérvárnak, amit mindenki ismer, különösen az itt élők, az éppen a Virágóra, Kovács Jenőnek köszönhetően. Az ő szerepkörét, szolgálatát, hivatását átvette fia, András. Azt hiszem, már mindenki nagyon várja, hogy elkészüljön" - nyilatkozta a munkák kezdetekor dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

Arról, hogy a Virágóra milyen külsőt kapjon tavasztól őszig, a fehérváriak dönthettek: "Tavalyi kérés volt a Városgondnoksághoz, hogy három Virágóra kiültetési terv készüljön el, és a lakók szavaztak. Háromszor annyi szavazat érkezett egy régebbi formára emlékeztető Virágórára" - mondta Spanyárné Halász Szilvia, a Városgondnokság városi főkertésze.

A tavalyi modern külsőhöz képest tehát teljesen más lesz idén a Virágóra, de nem csak hagyományos forma lesz szembetűnő.

"Más lett a domborzata, és emiatt tavaly a virágok elérték a mutatót, amikor pedig vissza lettek vágva, arról panaszkodtak a fehérváriak, hogy nagyon-nagyon kopár lett a Virágóra. Emiatt úgy döntöttünk, hogy meghosszabbítjuk a tengelyt, és ezáltal sokkal dúsabb és virágosabb lesz az óra számlapja" - tudtuk meg Kovács András órásmestertől, aki kiemelte, a Virágórát, amely negyven éve működik, felújításokkal, módosításokkal minden évben korszerűsítik.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek